Silk Road Bitcoin’lerinde kritik gelişme

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

ABD Yüksek Mahkemesi, 4,4 milyar dolarlık Silk Road Bitcoin’lerine yönelik bir davayı geri çevirdi. Cointelegraph, söz konusu eylemin piyasada satış baskısı yaratabileceğini savundu.

ABD’deki en üst mahkeme, Battle Born Investments’in açtığı bir davayı geri çevirdi. Dava, ilgili şirketin Silk Road’tan 69 bin 370 BTC’yi satın aldığını iddia ediyor.

Battle Born Investments, iflas sürecinde mahkeme onayıyla 4,4 milyar dolarlık BTC’yi satın aldığını ve güncel varlıklar üzerinde hak sahibi olduğunu savundu. Mahkeme, söz konusu davanın görülmesini uygun bulmadı.

Cointelegraph, batık kripto şirketinin elindeki BTC‘lerin ABD hükümetine kalması halinde satılacağını ileri sürdü.

Silk Road Bitcoin’lerinde satış riski

silk road bitcoin satis riski
silk road bitcoin satis riski

ABD, Silk Road’tan ele geçirdiği 69 bin 370 BTC’nin (4,4 milyar dolar) haklarının başka bir şirkette olduğunu reddetti. Söz konusu mülkiyet davasını incelemeyi kabul etmeyen mahkeme eleştirilerin hedefinde yer aldı.

Battle Born, daha önce 2022’de bir bölge mahkemesinin kapısını çalmış ve Silk Road BTC’lerinde hak talep etmişti. Şirket, söz konusu talebin reddedilmesiyle 2023’te temyiz mahkemesine başvurdu. Mahkemeyi BTC’lerin gerçek sahibi olduğu konusunda ikna edemeyen şirket, ABD’nin en üst mahkemesinden de eli boş döndü.

Yüksek Mahkeme’nin kararı, ABD hükümetinin ilgili BTC’lere el koyma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ve söz konusu varlıkların yakında satılabileceğini gösterdi.

ABD hükümeti 29 Temmuz’da yaklaşık 2 milyar dolarlık BTC satışı gerçekleştirmişti. Blokzincir platformları, hükümetin Silk Road BTC’lerini sattığını ileri sürmüştü.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, 5 Kasım’da seçimleri kazanması halinde ABD’nin elinde bulunan BTC’leri satmayacağı konusunda söz verdi.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Dev Şirketlerin Web3 İş İlanları Hızla Çoğalıyor

Blockchain teknolojisiyle yükselen şirketlerin web3 iş ilanları 2022’de önemli bir yere oturdu. Google, Facebook ve Amazon gibi teknoloji devlerindeki yöneticiler, istifa ederek kripto dünyasındaki yerini alıyor. Blockchain platformları, web3 ile dikkat çekici bir çalışma sahası yarattı.  İşe alım firması Hays, kripto şirketlerinin İngiltere ve İrlanda’da da Facebook, Amazon ve Apple gibi yetenekleri hedef aldığını belirtti. Kripto Alanında En Büyük Şirketlerin Web3 ...

Bağlantıyı kopyala