Bitcoin (BTC) $ 61,864.58 0.74%
Ethereum (ETH) $ 2,403.77 0.94%
BNB (BNB) $ 561.28 0.95%
Solana (SOL) $ 141.78 1.27%
XRP (XRP) $ 0.529598 0.93%
Cardano (ADA) $ 0.347451 1.13%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108484 1.09%
Al veya Sat Paribu

Sırbistan, Üç Kripto Borsasının Lisans Başvurusunu İnceliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para borsaları, dünyanın farklı yerlerindeki ülkelerde faaliyet göstermek için ülkelerin gerekli prosedürlerini yerine getiriyor. Ülkeler de borsaların başvurularına dair incelemeler yapıyor. Bunun son örneğini Sırbistan’da görüyoruz. Sırbistan şu sıralar üç kripto borsası için gerekli incelemeleri yapıyor.

Sırbistan, Üç Kripto Borsası için Evrakları İnceliyor

Sırbistan‘da yetkili makamlar şu sıralar lisans almak için başvuru yapan üç kripto borsasının başvurusunu izliyor. Hükümet, bu platformların vatandaşlarına yasal kripto ticareti seçenekleri sunmasına izin vermeye hazır olduğunu belirtti.

Hükümet, Sırbistan vatandaşlarına yasal olarak kripto ticareti yapma şansı sunmak için borsaları bir hafta içinde lisanslamak konusunda iyimser bir bakışa açısına sahip.

sirbistan uc kripto borsasinin lisans basvurusunu inceliyor 2

Konuyla ilgili açıklamayı yapan isim Sırbistan Maliye Bakanı Sinisa Mali oldu. Mali, hükümetin kripto borsalarına lisans vermeye hazırlandığını duyurdu. Ayrıca dört borsanın lisans başvuru ücretini hali hazırda ödemiş olduğunu da söyleyen Mali, kripto piyasasının ülkede yavaş ama emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekti.

Bakan ayrıca Sırbistan’ın 2022’de kurulmuş bir kripto borsası geliştirdiğini söyledi. Ayrıca Sırp hükümetinin Belgrad Menkul Kıymetler Borsası için bir büyüme stratejisi üzerinde çalıştığını da açıkladı.

Sırbistan, Haziran 2021’de kripto düzenleme yasası çıkardığını duyurmuştu. Yasayla birlikte ülkede kripto para tutan kişilerin sayısı arttı.

Yazar: Hazal Orta

FTX Europe, Web 3 için Müzik Festivali Tomorrowland ile Ortak Oldu

Kripto para birimlerinin benimsenmesinin yanında web 3 teknolojisi de birçok alanda kendisine yer bulmaya başladı bile. Bu kez bir adım da FTX kripto borsasının Avrupa kolu olan FTX Europe‘dan geldi. FTX Europe web3 özelliklerini festivale entegre etmek için Tomorrowland adlı bir elektro müzik festivaliyle ortaklık kuruyor.  FTX Europe’dan Web 3 Girişimi için Ortaklık FTX kripto ...

Bağlantıyı kopyala