bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,688.72 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,308.22 4.15%
bnb
BNB (BNB) $ 547.54 1.28%
solana
Solana (SOL) $ 131.91 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.571051 2.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332881 4.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101656 3.01%

Solana emin adımlarla yürüdü, üç kripto girişimi öne çıktı

solana blokzincir kripto

Solana blokzinciri günlük aktif 2 milyon kullanıcıya erişirken, ekosistemde yer alan üç önemli kripto girişimine yoğun ilgi gösterildi.

Kripto para piyasası her ne kadar düşüşler ile boğuşsa da Solana blokzincirinde işler yolunda gidiyor. Solana, zincir üstü verilerde öne çıkmayı başardı.

Verilere göre, Solana blokzinciri son bir ayda Ethereum’dan daha fazla işlem hacmi kaydetti. Memecoin’lerin merkezi haline gelen Solana, günlük aktif 2 milyon kullanıcıya ulaştı.

Memecoin launchpad’i olan pump.fun, merkeziyetsiz borsa olan Raydium ve stake platformu Jito ekosistemin öne çıkan kripto girişimleri oldu.

Solana blokzincirinde dikkat çeken kripto girişimleri

Geçtiğimiz ay 50 milyar doların üzerinde işlem hacmi gerçekleştiren Solana blokzincirinde Raydium rüzgarı esti. Solana’nın en büyük merkeziyetsiz borsası olan Raydium, Temmuz ayında 30 milyar dolar işlem hacmi kaydetti.

Raydium, geride kalan ayda 65 milyon dolar işlem ücreti geliri elde etti. Solana ekosisteminin borsası, Uniswap’in ardından en yüksek işlem hacmi gerçekleştiren merkeziyetsiz borsa oldu.

Memecoin alanının başarılı girişimlerinden birisi olan pump.fun ise Mart 2024’ten bu yana 1,5 milyon memecoin’in oluşturulmasına katkı sağladı. Platform, geçtiğimiz ay 28 milyon dolar işlem ücreti geliri elde etti.

Solana blokzincirinde artan faaliyet, Jito’ya da yaradı. Stake platformu Temmuz ayında 1,4 milyon dolar gelir kaydetti.

Solana, Temmuz ayında sansasyonel bir çıkışa imza attı. En büyük rakibi Ether’in spot ETF’lere rağmen kan kaybettiği dönemde, zincir üstü verilerde öne çıktı. SOL fiyatı da bu dönemde güçlü kaldı.

CoinMarketCap verilerine göre, SOL son bir ayda yüzde 15 oranında değer kazandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala