bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

Solana ETF’ine Güney Amerika’dan onay geldi

brezilya kripto etf solana

Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM), Solana borsa yatırım fonunu (ETF) onayladı. Solana ETF’i, Brezilya’da türünün ilk örneği oldu.

Brezilyalı varlık yöneticisi QR Asset’in ETF’i sunacağı belirtildi. Vortx’un ise yönetimde olacağı açıklandı.

Brezilya’nın menkul kıymetler borsası B3, henüz ETF’i listelemedi. Gerekli onayların alınması bekleniyor.

Solana etf brezilya

Solana sambaya başlıyor

Brezilya’da Solana rüzgarı estirecek olan ihraççı, “Bu ETF, Brezilyalı yatırımcılara kalite ve çeşitlilik sunma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyor.” yorumunda bulundu.

QR Asset’in yöneticisi ve baş yatırım sorumlusu Theodoro Fleury, bu alanda küresel öncüler olmaktan dolayı memnun olduğunu belirtti. Fleury, Brezilya’nın düzenlenmiş varlık yatırımları için lider bir pazar olmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.

CVM’nin veri tabanına göre, Solana tabanlı ETF henüz operasyon öncesi (lansman öncesi) aşamada. ETF, henüz Brezilya borsası B3 tarafından alım satım için onaylanmadı. Yerel bir haber kanalı olan Exame, ürünün Chicago Ticaret Borsası’nın (CME) desteğiyle Solana dolar referans kurunu takip edeceğini belirtti.

Güney Amerika’nın en büyük ülkesi ETF’ler için de verimli bir zemin oluşturdu. B3, 2021 ve 2022 yılları arasında bir Bitcoin ETF’i ve bir Ethereum ETF’i listeledi. B3 borsası, Mart 2024’te BlackRock’ın iShares Bitcoin Trust ETF’ini (IBIT) sunmaya başladı.

Solana (SOL), son kripto çöküşünde 109 dolara kadar geriledi. Popüler kripto para birimi 155 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala