bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,150.65 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,424.48 1.78%
bnb
BNB (BNB) $ 577.27 0.71%
solana
Solana (SOL) $ 150.60 1.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.482373 0.88%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.413714 1.77%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123583 1.69%

Solana skandal paylaşımıyla tepkileri üzerine çekti

solana memecoin tepki

Solana (SOL), X üzerinden dolandırıcılıkla suçlanan Nijeryalı şarkıcı Davido için karşılama mesajı yayımladı. Solana’nın paylaşımı, topluluğun tepkisini çekti.

Asya’nın en büyük kripto haber platformu olan WuBlockchain ile kripto dedektifi ZachXBT, Solana blokzincirinde piyasaya sürülen DAVIDO memecoin’ini dolandırıcılıkla suçladı. DAVIDO, Nijeryalı sanatçı Davido tarafından piyasaya sürüldü ve pazarlandı.

Solana, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Solana ekosistemine katılan Davido’ya “Hoş geldin” dedi. Solana’nın bu paylaşımına topluluktan tepkiler çığ gibi büyüdü. Birçok kişi, Solana’nın artık ruhunu kaybettiğini ileri sürdü.

solana memecoin

Tepkiler sonrası Solana, “Bu, müziklerini on-chain araçlarını kullanarak paylaşmaya karar veren bir sanatçı için hoş bir tweet’tir. Token ile ilgisi yoktur. Güvende kal!” şeklinde açıklama yayımladı.

Solana ekosisteminde dolandırıcılık

X’te 15,3 milyon takipçisi bulunan Nijeryalı şarkıcı Davido, SOL ağında memecoin çıkardı. DAVIDO isimli memecoin, yüzde 200’den fazla yükseliş yaşadıktan sonra yüzde 56’lık düşüşe imza attı.

WuBlockchain, sanatçının Davido’yu bir doldur boşalt (pump and dump) memecoin’i olarak piyasaya sürdü. Sanatçı, toplam token’ların yüzde 20,3’ünü satın almak için 7 SOL (1.176 dolar) harcadı. Nijeryalı şarkıcı, sosyal medya üzerinden yürütülen pazarlama sonucu yükselişe geçen DAVIDO’ları 2.791 SOL (469 bin dolar) karşılığında sattı.

Kripto dedektifi ZachXBT, Davido’nun bazı saadet zinciri projelerini de desteklediğini iddia etti.

Davido, çıkardığı memecoin’de token arzının yüzde 4,32’sine sahip durumda. Sanatçı, memecoin’in en büyük bireysel cüzdan sahibi konumunda.

ZachXBT, Solana ekosisteminin desteklemeye devam ettiği bu ünlülerin geçmişte birden fazla dolandırıcılığa imza attığını belirtti. Kripto dedektifi, Davido, RapDoge, Echoke ve Racksterli’yi dolandırıcılıkla suçladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala