bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 56,520.14 2.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,982.85 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 496.15 5.18%
solana
Solana (SOL) $ 134.79 0.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.425996 3.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.350637 6.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104202 3.17%

Spot Bitcoin ETF’lerde boğa serisi

Bitcoin boga sinyali

ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’lerde haftanın dört işlem gününde de net para girişi gerçekleşti. Perşembe günü spot Bitcoin ETF’ler 257,34 milyon dolarlık net para girişi gördü.

Son günlerde kripto para piyasasında yükseliş yönlü görünüm hakim. Kripto paraların yükselişinde spot Bitcoin ETF’ler önemli bir etmen oldu. ABD’de işlem gören spot ETF’ler, son zamanların en iyi performansını gösterdi. Bu noktada, ABD’deki kurumsalların SEC’ye sunduğu dosyalar etkili oldu.

Wall Street’in büyük kurumları, üç aylık 13F raporlarında ABD spot Bitcoin ETF’lere yatırım yaptıklarını duyurdular. Artan talebin de etkisiyle 16 Mayıs tarihinde spot Bitcoin ETF’lerde 257,34 milyon dolar net para girişi gerçekleşti.

btc veri

Spot Bitcoin ETF verileri: Neler oldu?

Geçtiğimiz gün 257,34 milyon dolar net para girişi gerçekleştiren spot Bitcoin ETF’ler, peş peşe dört işlem gününde de net para girişine tanıklık etmiş oldu.

SoSoValue verilerine göre, Bitcoin dostu olarak görülen BlackRock’ın IBIT’ı günün en büyük girişini gerçekleştirdi. IBIT, 16 Mayıs tarihinde 94 milyon dolar net para girişi gördü. IBIT, son üç hafta içinde çoğunlukla sıfır veri kaydetmişti. Bu hafta BlackRock’ın spot ETF’ine talebin artması dikkat çekti.

spot bitcoin etf veri

Fidelity’nin spot ETF’i FBTC ise 67 milyon dolarlık net para girişi bildirdi. FBTC, önceki dönemlerde IBIT’ın boşluğunu doldurmasıyla biliniyor.

Net para çıkışlarından dolayı tepkileri üzerine çeken Grayscale’in GBTC’si ise günü pozitif kapattı. GBTC, geçtiğimiz gün 5 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi.

Diğer ihraççıların 16 Mayıs performansı ise şu şekilde:

  • Ark Invest – ARKB: 62 milyon dolar net para girişi
  • Valkyrie – BRRR: 19 milyon dolar net para girişi
  • Franklin Templeton – EZBC: 4 milyon dolar net para girişi
  • Invesco ve Galaxy Digital – BTCO: 6 milyon dolar net para girişi
  • Bitwise – BITB: 1 milyon dolar net para girişi

The Block, 11 ihraççıdan gelen arka arkaya net para girişini Wall Street’e bağladı. Geleneksel finansın büyük oyuncuları spot Bitcoin ETF yatırımlarını açıkladılar. Birçok şirket, büyük yatırımlarıyla ön plana çıktı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’a göre, IBIT, 414 Wall Street yatırımcısıyla rekor bir talep gördü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala