Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Spot Bitcoin ETF’lerde dört hafta sonra önemli görünüm

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Spot Bitcoin ETF’leri, dört hafta üst üste net para çıkışı gerçekleştirdikten sonra geçtiğimiz haftayı net para girişiyle tamamladı.

Bitcoin’in (BTC) önemli bir yükseliş yaşamasında pay sahibi olan spot Bitcoin ETF’ler, son dönemlerde oldukça verimsiz bir performans kaydediyor. Özellikle BlackRock’ın IBIT’ı, son haftalarda iyice zayıfladı. Verilere göre spot Bitcoin ETF’ler, geçtiğimiz haftadan önceki dört hafta üst üste net para çıkışı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz hafta ise spot Bitcoin ETF’lerde rüzgar tersine döndü. Spot ETF’ler, dört hafta sonra ilk kez geçtiğimiz haftayı net para girişiyle tamamladı.

Gözler, ABD enflasyon verisinin açıklanacağı bu haftada spot ETF’lerin sergileyeceği performansa çevrildi.

btc

Spot Bitcoin ETF verileri: Haftaya nasıl başladı?

The Block’un yaptığı bir habere göre, ABD’de işlem gören spot Bitcoin ETF’leri dört hafta boyunca üst üste net para çıkışı gördükten sonra geçtiğimiz hafta net para girişine imza attı.

Spot ETF’lerde, geçen hafta toplam 116,8 milyon dolar net para girişi gerçekleşti. Önceki dört hafta boyunca gerçekleşen net para çıkışı ise 1 milyar dolar seviyesindeydi.

Grayscale’in GBTC’si, geçtiğimiz hafta net para çıkışı kaydeden tek spot ETF oldu. Yüksek işlem ücretli ETF’den 171,1 milyon dolar çıktı.

Fidelity’nin FBTC’si ise geçtiğimiz haftaya damga vurdu. FBTC, geçen hafta 111,3 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi. FBTC’yi 82,8 milyon dolar net para girişiyle Ark Invest’in ARKB’si takip etti.

Spot ETF gündemine damga vuran BlackRock’ın IBIT’ı, son haftalarda daha da zayıfladı. IBIT, geçen hafta 48,1 milyon dolar net para girişi gerçekleştirdi.

Spot Bitcoin ETF’lerde lansmandan bu yana net para girişi ise 11,68 milyar dolar seviyesinde.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

SynFutures, Vadeli İşlemler için Özgürlük İddia Ediyor

Küresel olarak hızla gelişen kripto sektörü beraberinde devasa bir rekabet alanı oluşturuyor. Bu rekabet alanı, hem müşterilerin seçeneklerini artırıyor hem de şirketlerin ürünlerini çok daha kaliteli hale getirmesini sağlıyor. Bu rekabette yer alan Polygon ağındaki merkeziyetsiz borsa (DEX) SynFutures ise yeni V2 yükseltmesinin vadeli işlem çiftlerinin kolay bir şekilde listelenmesine izin vereceğini açıkladı. SynFutures, Vadeli ...

Bağlantıyı kopyala