bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

Stablecoin çıpasını kaybetti: Dikkat çeken düşüş

stablecoin blast depeg

Blast ekosisteminin stablecoin’i USDB, sabah saatlerinde çıpasını kaybederek yüzde 5 oranında düşüş yaşadı. Kripto piyasasındaki çöküntünün stablecoin alanına sıçraması tedirginlik yarattı.

Katman-2 blokzinciri olan Blast’ın öne çıkan stablecoin’i USDB, piyasadaki düşüşten sert bir şekilde etkilendi. Çıpasını kaybeden stablecoin, gün içinde 0,9421 dolara düştü.

Hızlı bir toparlanma yaşayan USDB, kısa süre sonra 0,9904 dolara geri döndü. USDB, Maker DAO’nun arkasında durduğu popüler stablecoin DAI’ye bağlı olarak işlem görüyor. Bu nedenle çıpasını geri kazandığı tahmin ediliyor.

USDB stablecoin

Stablecoin sarsıntısı korkuttu

Blast stablecoin’i USDB’nin çıpasını kaybetmesi ve yüzde 5’lik düşüş yaşaması akıllara Terra krizini getirdi. Bilindiği üzere Terra, stablecoin’i UST’yi ekosistem yerel token’ı LUNA ile destekliyordu. LUNA’nın yaşadığı düşüş UST’nin çıpasını kaybetmesini sağladı ve iki kripto varlık birbirini sıfırladı.

USDB, her ne kadar UST gibi algoritmik stablecoin olmasa da getiri amaçlayan bir yapıya sahip. Protokol inşasına katkı sağlayan stablecoin, birikmiş getiri imkanıyla yatırımcı çekmeye çalışıyor. Ethena Labs’ın stablecoin’i USDe’ye benzeyen USDB, 401 milyon arza sahip durumda. USDB, 225.248 farklı cüzdanda yer alıyor.

Ethereum üzerine inşa edilen bir blokzincir olan Blast, ekosistemi desteklemek amacıyla USDB’yi piyasaya sürdü. USDB, ağırlıklı olarak bir başka stablecoin ürünü olan DAI ile destekleniyor.

USDB, iki ay önce piyasa değerine göre en büyük dokuzuncu stablecoin olmayı başarmıştı. Son zamanlarda on ikinci sıraya gerilemiş durumda.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala