bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,021.35 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,390.39 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 571.80 0.15%
solana
Solana (SOL) $ 142.45 0.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.474587 0.01%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.390204 0.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.123502 1.55%

Stablecoin’ler için beklenti büyük: Circle CEO’su konuştu

stablecoin dolar buyume veri circle

Circle CEO’su Jeremy Allaire stablecoin’lerin gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu. Allaire, yaptığı cesur tahmin ile dikkatleri üzerine çekti.

Stablecoin ihraççısı Circle’ın CEO’su olan Jeremy Allaire, kripto ve stablecoin’lere dair iyimser duruşuna açıklık getirdi. Geçtiğimiz gün X üzerinden açıklamalarda bulunan Allaire, stablecoin’lerin 10 yıl içinde önemli bir büyüme gerçekleştireceğini savundu.

stablecoin buyume circle ceo

Stablecoin’ler 10 yıl içinde önemli bir yere gelecek

USDC’nin arkasındaki şirketin olan Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire, stablecoin’lerin önümüzdeki 10 yıl içinde küresel paranın yüzde 10’unu oluşturacağını belirtti.

Allaire, stablecoin’lerin sansasyonel büyümesini tetikleyebilecek etmenlere değindi. Ünlü CEO dünyanın en büyük ödeme şirketlerinin çoğunun stablecoin’leri tercih ettiğini aktardı. Allaire’e göre, kurumsal şirketler stablecoin’leri araştırmaya devam ediyor ve bu da büyümeye işaret ediyor.

Circle CEO’su, blokzincirin işlem ücretlerini düşürdüğünü ve anlık işlemleri kolaylaştırdığını belirtti. Allaire, sınır ötesi işlemlerdeki kolaylığın ve potansiyel verimliliğin stablecoin’leri öne çıkaracağını aktardı.

Allaire, stablecoin’lerin 2025 yılı sonuna kadar 100 trilyon dolarlık kripto para pazarının büyük bir bölümünü oluşturacağını ifade etti. Circle CEO’su genel perspektifte bir büyümenin 10 yıl içinde başarılabileceğini dile getirdi.

World Population Review verilerine göre 162 milyar dolarlık stablecoin piyasası, 80 trilyon doları bulan para piyasasının yüzde 0,2’sini oluşturuyor.

Kripto para piyasasındaki gelişim, stablecoin’lerin de büyümesine katkı sağlıyor. Birçok görüş, stablecoin’lerin ilerleyen yıllarda daha fazla tercih edileceğini gözler önüne seriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala