Bitcoin (BTC) $ 62,039.62 0.29%
Ethereum (ETH) $ 2,420.44 0.01%
BNB (BNB) $ 561.62 0.03%
Solana (SOL) $ 143.62 0.29%
XRP (XRP) $ 0.529964 0.31%
Cardano (ADA) $ 0.348322 1.35%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108903 0.35%
Al veya Sat Paribu

Storj (STORJ) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 3 dk

Paylaş:

Storj (STORJ), Ethereum altyapısını kullanan açık kaynaklı bulut depolama platformudur

Storj (STORJ) Nedir?

Storj (STORJ)’un whitepaper’ı Mayıs 2014 tarihinde yazılım geliştiricisi Shawn Wilkinson tarafından yazılmış ve platform 2018 yılında kullanıma açılmıştır.

Storj (STORJ), dijital verilerin depolanmasını, merkezi depolardaki siloların aksine küresel bir ağ üzerinden dağıtır. Storj (STORJ) gibi merkeziyetsiz depolama çözümlerinin etkin bir şekilde çalışmasını sağlayan şey, blokzinciri tabanlı bir platformda token tabanlı bir ekonominin özelliklerini ifade eden bir tokenomik meselesidir. Yapısının anahtarı, kullanıcılar için maliyetleri düşüren, depolama node’larını telafi eden ve ekosistemindeki tüm aktörleri hizalayan iç içe geçmiş bir teşvik sistemidir.

STORJ coin Storj’un yerel token’ıdır. Yani platformdaki ödemeler için kullanılan bir yardımcı program token’ıdır. Ayrıca Storj (STORJ), madenciliği yapılan bir token türü değildir. Sistemdeki düğümleri oluşturan kullanıcılar, rastgele ödüllendirilmektedir.

storj

Storj (STORJ) Nasıl Çalışır?

Storj ağının depolama node’ları, Uplinks ve Uydular’dan oluşan üç ana bileşeni bulunmaktadır.

Depolama node’ları, verileri depolar ve döndürür. Ayrıca Storj ön koşullarını karşılayan herhangi bir cihaz, bir depolama node’ları olarak çalıştırılabilmektedir.

Uplink, verileri yükleyen ve alan yazılımdır. Depolama istemcileri bu yazılımı kendi makinelerinde çalıştırmaktadır.

Uydular, depolama node’ları ve yukarı bağlantılar arasında bir arabulucu görevi görmektedir. Yani bir dizi işlevi yerine getirir. Bunlar, hangi depolama node’ların hangi verileri depolayacağını belirlemeyi, depolama node’larını ödemeyi ve Storj’un itibar veritabanını barındırmayı içermektedir.

Üç bileşen, Storj ağında özel, güvenli veri depolaması sağlamak için birlikte çalışmaktadır. Bir istemci verilerini yüklediğinde depolama işlemi şu şekilde çalışmaktadır; Storj (STORJ) verileri otomatik olarak şifreler. İstemcinin yer-uydu bağı, verileri depolamak için uydusundan izin alır. Şifrelenmiş veriler 80 şifreli parçaya bölünmektedir.

Uydu, verileri depolamak için 80 depolama node bulur. Storj müşterileri, depolama için STORJ token’ları ile veya kredi kartıyla ödeme yapabilmektedir. Depolama node’ları, STORJ tokenlerinde ödeme alır. İstemciler verilerini istedikleri zaman alabilirler ve şifrelenmiş dosyayı yeniden oluşturmak 80 parçadan yalnızca 29’unu alır.

Storj ağı ayrıca bir dosyanın çok fazla parçası kaybolduğunda otomatik bir onarım sürecine sahiptir ve bunları sağlıklı bir güvenlik payıyla onarır. Storj, depolama node’ları düzenli olarak denetler ve ne kadar süre çevrimdışı olduklarını izler. Her node’un bir denetim puanı ve bu bilgilere dayalı bir çevrimiçi puanı vardır. Bir node çok sayıda denetimde başarısız olursa veya çok uzun süre çevrimdışı kalırsa, askıya alınır veya Storj ağında barındırılmasından diskalifiye edilmektedir.

Yazar: Nurseli Firat

Kripto yatırımcılarını eylül ayında neler bekliyor?

Eylül ayında gerçekleşecek bir dizi etkinliğin kripto para piyasasını hareketlendirmesi bekleniyor. Fed’in faiz indirimi yapma ihtimali ise yatırımcıların odağında yer alıyor. Bitcoin, kurumların BTC satışları ve küresel piyasalarda gerçekleşen düşüşler eşliğinde negatif bir aylık kapanışa hazırlanıyor. Üst üste üçüncü kez ağustos ayını ekside kapatacak BTC’yi önümüzdeki ay hareketli bir gündem bekliyor. Kripto piyasası eylül ayında ...

Bağlantıyı kopyala