bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,952.33 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,384.33 0.09%
bnb
BNB (BNB) $ 571.21 0.27%
solana
Solana (SOL) $ 142.16 0.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.474203 0.74%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.38663 1.03%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122816 0.48%

TCMB faizi sabit bıraktı, piyasaya şahin mesajlar verdi

Deutsche Bank'tan TCMB değerlendirmesi Faizler daha da artacak mı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 27 Haziran saat 14.00’da Para Politikası Kurulu (PPK) sonrası faiz kararını açıkladı. TCMB, beklentilere paralel olarak politika faizini yüzde 50’de sabit tuttu.

Faiz kararı beklendiği gibi açıklansa da, resmi internet sitesinde paylaşılan basın duyurusu metninde verilen mesajlar dikkat çekti.

Duyuruda aylık enflasyondaki zayıflamanın Mayıs’ta geçici bir kesintiye uğradığı, yurt içi göstergelerin ise enflasyonist olmasına karşın bir miktar yavaşladığı yorumu yer aldı.

TCMB yönetimi, hizmet enflasyonundaki katılık, jeopolitik riskler, gıda fiyatları ve gelecek beklentilerinin baskıyı canlı tuttuğunu belirtti.

“Enflasyonda belirgin düşüş görülene kadar sıkı duruş devam edecek”

Merkez Bankası, yılın son çeyreğinde faiz indirimlerine başlayacağına dair söylentilerin yavaş yavaş yayıldığı günlerde enflasyonla mücadeleye dair ihtiyatlı duruşunu yineledi:

“Kurul, parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de göz önünde bulundurarak politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir. Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır.”

TCMB, dezenflasyon sürecinin yılın ikinci yarısında tesis edileceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala