bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,182.12 3.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,327.56 1.99%
bnb
BNB (BNB) $ 546.87 2.73%
solana
Solana (SOL) $ 131.14 0.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.579464 0.53%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333999 0.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100558 1.42%

Telegram’dan para kazanabilecek miyiz?

telegram dokun kazan tap to earn coin airdrop

Kullanıcılarına sadece mesajlaşma hizmeti sunmakla kalmayan Telegram aynı zamanda geliştiriciler, topluluklar ve platformlar aracılığıyla oyunlar ve uygulamalar üzerinden gelir elde etme fırsatları da sunuyor. Özellikle dokun-kazan oyunları, son dönemde bu platformda popüler hale geldi. Telegram içerisinde kullanılabilen kripto para cüzdanı ve buradaki kolay kullanım da kullanıcıların hızlı entegre olmasını, dolayısıyla da hızlı büyümeye sebep oldu. Gelin hep beraber Telegram üzerinden para kazanma potansiyeline sahip oyunları, aktif örnekleri ve bu oyunlardan elde edilebilecek gelirleri inceleyelim.

Yeni çıkan oyunlar ve potansiyel gelirler

Telegram kripto ekosistemindeki oyun ve uygulama geliştiriciler için cazip bir platform haline geliyor. En son çıkan oyunlar arasında Hamster Kombat, Dogs, Banana, TapSwap, Yescoin ve çeşitli dokun-kazan oyunları popüler seçenekler arasında yer alıyor. Yeni birçok oyun da geliştirilme aşamasında. Örneğin, Chiliz ekosistemindeki ilk örnek 10 Ağustos’ta Telegram’da yayımlanacak. Birçok borsa kendi oyunlarını geliştirdiğini paylaştı. Şimdi, birkaç örneğe bakalım.

Notcoin kapıyı araladı

Kullanıcıların sanal bir coin’e dokunarak kripto para biriktirmelerini sağlayan popüler Telegram oyunu Notcoin‘in piyasaya sürüldükten sonra benzerlerine öncülük ettiğini söylemek mümkün. Oyun, kullanıcıların basit görevler ve dokunma eylemleriyle NOT tokenlarını biriktirmelerini sağlıyor. Kullanıcı başına ortalama 100-200 dolarlık ödüller sunan Notcoin, kullanıcılarını teşvik etmek için çeşitli görevler ve airdrop etkinlikleri düzenledi. Milyonlarca günlük aktif kullanıcısıyla Notcoin geniş bir topluluk tarafından destekleniyor.

Hamster Kombat furyası

Hamster Kombat, güncel verilerle 300 milyondan fazla kullanıcıya sahip bir başka popüler Telegram oyunu.

Oyun, oyuncuların hamsterları aracılığıyla ödüller kazanmalarını sağlıyor. Kullanıcılar, dokunma eylemleri ve görevler aracılığıyla oyun içi puan biriktiriyor ve bu kazançlarını gerçek kripto paraya dönüşme potansiyeli taşıyor. Gün geçtikçe ve kullanıcı sayısı arttıkça da beklentiler yükseliyor.

Yeni alternatifler

Banana, dokun-kazan modelini benimseyen ve kullanıcıların Peel tokenlarını biriktirmelerine olanak tanıyan bir başka yeni Telegram oyunu. Son günlerde hızla büyümesiyle de dikkat çekiyor. Kullanıcılar, ekrandaki çeşitli muzlara dokunarak ve görevleri tamamlayarak Peel tokenlar kazanıyor. Bu tokenları kripto para cüzdanlarına aktarmak ileride mümkün olacak. Banana, kullanıcıların kazançlarını maksimize etmeleri için çeşitli görevler ve ödüller sunuyor. Ayrıca, olası bir airdrop öncesinde oyun içindeki değerli muzları düşürmek ve bunları satarak Telegram cüzdanına aktarabilme imkânı sunuyor.

Benzer diğer örnekler arasında Dogs, TapSwap, Yescoin, Blum, Dotcoin ve Simple Coin bulunuyor.

hamster kombat telegram oyun

Gelir potansiyeli ve zorluklar

Telegram’daki dokun-kazan oyunları, kullanıcıların küçük görevler ve dokunma eylemleriyle kripto para kazanmalarını sağlıyor. Ancak geniş kullanıcı tabanı ve artan rekabet nedeniyle herkesin çok fazla kazanması mümkün değil. Oyun içi ödüller genellikle sınırlı ve başarıya ulaşsanız bile, elde edeceğiniz gelir büyük kitleler arasında paylaşıldığı için sınırlı kalabilir. Dolayısıyla bu tür oyunlardan elde edilen gelirler genellikle ek kazanç olarak değerlendirilmelidir. Örneğin, 300 milyon kullanıcının tamamının kazanç beklentisiyle platformda yer alması ciddi bir maliyet oluşturabilir. Bu durum, varlığın piyasa değerinin yüksek olmasını mecbur kılar. Ne kadar mümkün olduğu ise tartışılır.

Notcoin’in 10 milyondan fazla kullanıcısının büyük bir çoğunluğu gerçekleştirilen airdrop sonrası topluluğa katıldı. 10 milyon kullanıcıya dağıtılan ödülün 300 milyon kullanıcıya dağıtıldığı bir senaryoda alınacak ödülün 1/30 kadar olacağını düşünmek önemlidir. Kabaca Notcoin’den ortalama 100 dolar alan bir kullanıcı aynı şartlarda Hamster üzerinden ortalama 3 dolar kazanabilir.

Çıkarım ve sonuç

Telegram, kullanıcılarına dokun-kazan oyunları aracılığıyla para kazanma fırsatları sunuyor. Notcoin, Hamster Kombat, Banana ve TapSwap gibi popüler oyunlar kullanıcılarına airdrop ve çeşitli ödüller vadediyor. Ancak bu oyunlardan elde edilen gelirler sınırlı olabileceği için, kullanıcıların beklentilerini gerçekçi tutmaları önemli. Telegram üzerinden kripto para veya airdrop kazanmak mümkün olsa da bu yolda harcanan emek ve alınan karşılık da önemlidir. Çok vakit harcamamak ancak gelişmeleri takip etmek bir öneridir. Özellikle kullanıcı tarafında bu kadar çok ilgi varken hem geliştirici hem de toplulukların bu alandaki trendleri değerlendirmesi ve araştırması faydalı olacaktır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Ali Tunç

Ali Tunç, 1999 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 2017'de Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girdi ve 2021'de mezun oldu. Web uygulamaları ve yapay zekâ projelerinde deneyim kazandı. 2017'den beri kripto para topluluğunda içerik üretici, yatırımcı ve trader olarak aktif.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala