Tesla transfer ettiği Bitcoin’ler ile ne yaptı?

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Bir blokzincir analiz şirketine göre elektrikli araç üreticisi Tesla, 15 Ekim tarihinde önemli miktarda fonu belirlenemeyen cüzdanlara transfer etti. Tesla’nın transfer ettiği Bitcoin’ler ile ne yaptığı ise merak konusuydu. Analistler, Tesla’nın 780 milyon dolar değerinde BTC varlığını koruduğunu tespit etti. Arkham Intelligence 22 Ekim’de yaptığı bir paylaşımda “Geçen hafta duyurduğumuz Tesla’nın cüzdan hareketlerinin, hâlâ şirkete ait olan Bitcoin cüzdanları arasında bir dağılım olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Arkham, Tesla’nın toplam 11 bin 500 BTC’yi 15 Ekim’de yedi farklı cüzdan arasında dağıttığını belirtti. “1Fnhp” ve “1LERL” adresleri, sırasıyla 142,2 milyon dolar ve 128,1 milyon dolar değerinde en büyük transferleri aldı. Bu büyük hareketler başlangıçta piyasa çöküşü korkularını tetikledi ve sosyal medya platformlarında kaygı yarattı.

Ancak Arkham’ın verileri bu cüzdanların 15 Ekim’den sonra hareket etmediğini gösteriyor.

Tesla’nın planı ne?

Tesla’nın bu transferleri yapma nedenleri belirsizliğini korurken, bazı analistler bu fonların bir emanetçiye aktarılabileceğini ve bu durumun Elon Musk’ın şirketinin Bitcoin teminatlı kredi almasına olanak tanıyabileceğini öne sürdü. Tesla, Bitcoin varlıklarını saklamak için Coinbase Prime Custody’yi kullanıyor.

Tesla yöneticileri, 23 Ekim’de yapılacak üçüncü çeyrek bilançosunda Bitcoin ile ilgili stratejilerini açıklamayı planlıyor. Arkham’ın analizine göre, Musk’ın şirketi, BitcoinTreasuries verilerine göre MicroStrategy ve Bitcoin madencileri Marathon Digital ile Riot Platforms’un ardından dördüncü en büyük kurumsal Bitcoin sahibi olmayı sürdürüyor.

Musk’ın uzay teknolojileri şirketi SpaceX, şu anda 560 milyon dolar değerinde 8 bin 285 BTC bulunduruyor; bu da onu özel sektörde en büyük yedinci BTC sahibi yapıyor. Tesla, Bitcoin’i ilk kez Şubat 2021’de 1,5 milyar dolar değerinde satın almıştı. CEO Elon Musk, Mart 2021’de Bitcoin’i şirketin araçları için geçici olarak bir ödeme yöntemi olarak kabul etti, fakat birkaç hafta sonra bu kararını geri aldı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Diyarbakır’da akıl almaz dolandırıcılık: Ether’lerini çaldırdı

Diyarbakır’da kripto paraların konu olduğu ilginç bir dolandırıcılık olayı meydana geldi. Trader sevgilisi A.T.’ye tuzak kuran kız arkadaşı, bir başkasının yardımıyla A.T’nin cep telefonundaki kripto para hesabından 4 milyon 268 bin TL bin değerinde 54 Ether’i başka bir hesaba transfer etti. Olay sonrası, şüpheliler apartmanın girişindeki parmak izlerinden tespit edilerek tutuklandı. DHA’nın haberine göre A.T., ...

Bağlantıyı kopyala