Tesla, Bitcoin varlıklarının tamamını taşıdı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Elon Musk’ın elektrikli araç şirketi Tesla, 765 milyon doları aşan Bitcoin varlığını bilinmeyen birkaç cüzdana aktardı. Arkham Intelligence verilerine göre şirket 11 bin 500 Bitcoin’ini 15 Ekim tarihinde 26 farklı işlemle transfer etti.

Tesla’nın Bitcoin cüzdanında an itibarıyla yalnızca 6,68 dolarlık Bitcoin kaldı. Söz konusu transferlerden önce şirketin Bitcoin cüzdanı 17 Haziran 2022’den beri aktif değildi. Ancak Bitcoin’in borsa hesaplarına gönderildiğine dair bir iz bulunmuyor ve Tesla kripto paralarını satacağına dair bir açıklama yapmadı.

Tesla, MicroStrategy ile Bitcoin madencilik firmaları Marathon Digital ve Riot Platforms’un ardından halka açık şirketler arasında dördüncü en büyük Bitcoin sahibi olarak biliniyor. Tesla, transferlerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Tesla’nın Bitcoin macerası

Şirket, ilk Bitcoin alımını Şubat 2021’de gerçekleştirmiş ve 1,5 milyar dolar değerinde kripto para edinmişti. Ertesi ay, 4 bin 320 BTC’yi satmış ve 2022’de ise 29 bin 160 BTC’lik bir başka satış yapmıştı. Tesla CEO’su Elon Musk, Mart 2021’de Bitcoin’i şirketin araçları için ödeme yöntemi olarak kabul etmiş ancak birkaç hafta içinde bu kararını geri çekmişti.

Musk’ın uzay aracı üretim şirketi SpaceX, şu anda 553 milyon doları aşan değere sahip 8 bin 285 Bitcoin’e sahip. SpaceX elinde BTC tutan en büyük yedinci şirket konumunda.

Tesla’nın Bitcoin transferlerine dair detaylar ve elindeki Bitcoin miktarını satıp satmadığı, şirketin 23 Ekim’de piyasaların kapanmasının ardından açıklayacağı üçüncü çeyrek bilançosunda netlik kazanabilir.

Şirketin transferleri Bitcoin fiyatını etkilemedi. BTC an itibarıyla 66 bin 950 dolardan el değiştiriyor.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

“Tokenize varlıklar finans sisteminde bir devrim yaratabilir”

Polygon Labs’ın Küresel Kurumsal Sermaye Başkanı Colin Butler, gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunun (RWA’lar) kripto dünyası için devrim niteliğinde bir uygulama olabileceğini öne sürdü. Bu yenilik, maliyetleri ve işlem sürelerini önemli ölçüde azaltarak geleneksel finansal kurumların göz ardı etmesinin zorlaştığı bir durum yaratıyor. Polygon yöneticisi, tokenize varlıkların getirdiği maliyet avantajlarının, yüksek rekabet ve dar marjlar ile ...

Bağlantıyı kopyala