Bitcoin (BTC) $ 62,682.79 1.03%
Ethereum (ETH) $ 2,444.42 1.39%
BNB (BNB) $ 566.41 0.47%
Solana (SOL) $ 145.33 1.76%
XRP (XRP) $ 0.533392 0.87%
Cardano (ADA) $ 0.35309 0.78%
Dogecoin (DOGE) $ 0.1112 1.82%
Al veya Sat Paribu

Tether’in USDT’yi Çin Menkul Kıymetleriyle Desteklediği İddia Ediliyor

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde Tether ile ilgili olarak birçok yeni gelişme yaşanıyor. Bu kez NYAG tarafından yayınlanan belgeler, Tether’in stablecoin’i olan USDT’nin Çin menkul kıymetleriyle kısmen desteklediğini gösteriyor.

Belgelere Göre Tether USDT’yi Çin Menkul Kıymetleriyle Destekledi

Tether, New York Başsavcılığı tarafından yayınlanan belgeler, bir zamanlar Çinli şirketler tarafından ihraç edilen menkul kıymetlerin dünyanın en büyük stablecoin USDT’yi destekleyen rezervler arasında sayıldığını gösteriyor.

tether usdt

Tether‘in Çin ticari senetlerine maruz kaldığına dair spekülasyonlar, stablecoin ihraççısını yıllarca takip etmişti. Ekim 2021’de yayınlanan bir Bloomberg araştırması, Tether’in rezervlerinin aslında Çinli şirketlere verilen milyarlarca dolarlık kısa vadeli kredilerin yanı sıra kripto platformu Celsius Network’e verilen oldukça büyük bir krediyi içerdiğine dair kanıtlar buldu.

USDT’yi destekleyen varlıkların kalitesi, kripto pazarlarında oynadığı kritik rol nedeniyle uzun süredir inceleme konusu olmuştur. Yatırımcılar, yaklaşık 83,5 milyar dolarlık bir sirkülasyona sahip olan stablecoin’i kripto para piyasalarına para taşımak, borsalar arasında fon takası yapmak ve yüksek volatilite zamanlarında sığınak olarak kullanıyor. 

Yazar: Sena Karakılıç

İstanbul 2124 Game Jam: İstanbul’un geleceğini birlikte hayal ediyoruz

İstanbul’un kalbinde bir gelecek rüyası yaratmak için The Sandbox, StartGate ve YTU GamesUp iş birliği ile düzenlenecek olan İstanbul 2124 Game Jam, katılımcılara teknoloji ve yaratıcılığı bir araya getirerek tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İstanbul’un geleceğini şekillendirme fırsatı sunuyor.     Bu heyecan verici etkinlik, öğrencilerin ve oyun geliştiricilerin, İstanbul’u 2124 yılında nasıl ...

Bağlantıyı kopyala