bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,602.70 2.70%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,303.88 4.60%
bnb
BNB (BNB) $ 547.26 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 131.87 3.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.573551 2.21%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33218 5.00%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10118 4.02%

Telegram CEO’su tutuklandı! Toncoin (TON) nasıl etkilendi?

Toncoin kripto

Telegram tarafından geliştirilen Toncoin (TON), şirket CEO’su Pavel Durov’un tutuklanmasının ardından büyük kayıplar yaşadı. Pavel Durov, Fransa’nın Paris yakınlarındaki Bourget havaalanına inmesinin ardından gözaltına alındı. Durov terörizm, kaçakçılık, kara para aklama, dolandırıcılık gibi pek çok ciddi suçlamayla karşı karşıya.

TON fiyatı bu haberin ardından 5,38 dolara kadar geriledi. Toncoin son 24 saatte piyasa değerinin yüzde 20’sini kaybetti.

The Open Network ağının ana kripto parası TON’daki düşüş vadeli piyasalarda da yankı buldu. CoinGlass’ın verilerine göre Toncoin açık faizi (OI) birkaç saat içerisinde yüzde 33 artarak 303 milyon dolara yükseldi. Yatırımcılar, Durov’un gözaltına alınmasının ardından TON’da büyük pozisyonlar almaya başladı.

toncoin ton acik faiz

Açık Faiz henüz kapatılmamış türev sözleşmelerin toplamını ifade eder ve OI’deki artış, yatırımcıların Toncoin’in fiyat hareketleri konusunda daha emin olduklarını gösterir.

Son gelişmelerin ardından Toncoin OI oranı yüzde 0,01’e ulaştı. Bu durum, traderların TON’un aşırı satıldığı gerekçesiyle long (yükseliş yönlü) taraflı işlemlere yöneldiği anlamını taşıyor.

Durov serbest kalacak mı?

Birçok yatırımcı Durov’un kısa sürede serbest bırakılacağına inanıyor. Kripto fenomeni Daan Crypto Trades, Durov’un tutuklanma gerekçelerini dikkate alarak hızlı bir tahliye olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Daan takipçilerine dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatarak, düşen piyasalarda aceleci davranmanın risklerini vurguladı. Durov’un serbest bırakılması durumunda piyasanın olumlu bir tepki vermesi olası. Ancak fiyat dalgalanmalarının birkaç gün daha sürebileceği de göz ardı edilmemeli.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala