bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,799.75 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,311.81 0.35%
bnb
BNB (BNB) $ 539.20 2.22%
solana
Solana (SOL) $ 132.73 0.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.585522 2.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333904 0.59%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100861 1.57%

Trump-Harris münazarasında kripto paralar gölgede kaldı

trump kamala harris kripto para

Mevcut ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan adayı Kamala Harris ve eski Başkan Donald Trump’ın Salı günü gerçekleştirdiği ilk tartışmada kripto paralar gündemde yer almadı.

Kripto paralar üzerine olumlu söylemleriyle yatırımcıların ve sektör genelinin desteğini kazanan Donald Trump, bu nedenden ötürü seçim zaferi beklentilerinde bir düşüşle karşılaştı.

Merkeziyetsiz siyasi bahis platformu Polymarket’in verilerine göre Trump zaferine dair beklentiler yüzde 3 düşüşle yüzde 49 seviyesine geriledi. Böylelikle Trump ve Harris’in platform üzerindeki yarışı başa baş bir hâl aldı.

10 Eylül’de Philadelphia’da düzenlenen münazarada, iki başkan adayı ekonomi, kürtaj hakları, göçmenlik ve dış politika vizyonları üzerinden argümanlarını sundu.

donald trump kripto bitcoin

Adayların söylemlerinin doğruluk kontrolünü yapan yapan PolitiFact’ın verilerine göre, Harris tartışma boyunca sakinliğini koruyarak, zaman zaman tedirgin görünen ve yanlış iddialar ortaya atan Trump’a karşı belirgin bir üstünlük sağladı. Tartışmanın bitiminden kısa bir süre sonra popüler şarkıcı Taylor Swift, Instagram’daki 284 milyon takipçisini Harris’i desteklemeye çağırarak, Harris’in liderlik vasıflarını övdü.

Münazaranın kripto paralar için olası sonuçları

Kripto para dünyasında ise bu tartışmanın sonuçları olumsuz etkiler yaratabilir. Birçok analist, Bitcoin fiyatının büyük ölçüde Trump’ın Kasım ayında kazanabileceği bir seçim zaferi çeresinde fiyatlandığı görüşünde.

Bernstein analistleri, 5 Kasım’daki Trump zaferinin Bitcoin’in değerini yıl sonunda 90 bin dolar seviyesine çıkarabileceğini tahmin etmişti. Trump, seçilirse Biden’ın kriptoya karşı uyguladığı politikaları sonlandırma ve kripto endüstrisini destekleme sözü vermişti.

Cumhurietçi adayın Bitcoin 2024 konferansında SEC başkanı Gary Gensler’i görevden alma vaadi ise büyük alkış topladı. Ancak iddialara göre Gensler’dan rahatsız olanlar sadece Cumhuriyetçiler veya kripto para dünyası ile sınırlı değil. Basına yansıyan haberlere göre Wall Street ve Kamala Harris’in seçim kampanyasına büyük bağışlar yapan çevreler de yeni dönemde SEC koltuğunda Gensler’ın oturmasını istemiyor.

Trump, 5 Eylül’de yaptığı açıklamada, mevcut kripto karşıtı düzenlemeleri ortadan kaldırmayı ve Amerika Birleşik Devletleri’ni “kriptonun dünya başkenti” olarak kurmayı planladığını ifade etti. Buna karşın, Harris’in kripto para konusundaki resmi görüşleri hâlâ net olmadığı konuşulsa da son gelişmeler dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Bloomberg’e konuşan Coinbase yöneticisi Paul Grewal, Harris’in kriptoya yaklaşımını “cesaret verici” bulduğunu belirtti. Grewal, iki adayla da temas halinde olmalarının yanında Kamala Harris’in ekibiyle bir araya geldiklerini açıkladı:

“Kamala Harris’in ekibinin kriptoya ve dijital varlıklara yeni yaklaşımına dair bize ulaşması, ilgi göstermesi ve görüşmeler sürdürmesi bizi cesaretlendirdi.”

Eğer Harris seçimleri kazanırsa, analistler Bitcoin’in değerinin 30 bin dolara kadar düşebileceğini öngörüyor.

bitcoin btc kripto para

Bitcoin fiyatı münazaranın gerçekleştiği saat 04.00’den 11 Eylül öğlenine kadar bir miktar kan kaybetti. Trump-Harris kapışması başlarken 57 bin 700 dolarda seyreden lider kripto para o saaten bu yana yüzde 2’nin üzerinde değer kaybetti.

BTC an itibarıyla 56 bin 500 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala