bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,688.72 2.17%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,308.22 4.15%
bnb
BNB (BNB) $ 547.54 1.28%
solana
Solana (SOL) $ 131.91 2.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.571051 2.10%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332881 4.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.101656 3.01%

Trump’ın seçim zaferi Bitcoin için ne anlama geliyor?

Kripto para piyasaları, Fed’in yaklaşan faiz kararları ve ABD başkanlık seçimlerine odaklanmış durumda. BTCHaber TV canlı yayınında konuşan Tunç Şatıroğlu, piyasaların yatay seyir izlediğini, ancak kasım ayındaki seçimler ve olası faiz indirimlerinin büyük bir yükselişin habercisi olabileceğini belirtti. Özellikle Trump’ın seçimi kazanması durumunda, altcoin’lerde beklenen ralliye dikkat çekti.

Fed faizleri düşürecek mi?

Fed’in son toplantı tutanaklarını değerlendiren Şatıroğlu, eylül ayında 25 baz puanlık bir indirim beklentisinin yüksek olduğunu, kasım ayında ise 50 baz puanlık ek bir indirim ihtimalinin konuşulduğunu ifade etti. Şatıroğlu, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde piyasalarda ciddi bir yükseliş beklediğini, ancak Fed’in faiz indirimi yaparken resesyon endişeleriyle hareket etmesi durumunda durumun değişebileceğini vurguladı.

Trump’ın Bitcoin’e etkisi

Şatıroğlu, kripto para piyasasının Trump’ın seçilmesiyle birlikte pozitif bir etki görebileceğini, özellikle altcoin’lerde uzun zamandır beklenen rallinin bu dönemde gerçekleşebileceğini belirtti. Bununla birlikte, Trump’ın kripto para karşıtlığından desteğe geçmesinin piyasalar için ne derece güvenilir olacağı konusunda ise temkinli olunması gerektiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala