bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 55,195.79 4.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,928.79 7.61%
bnb
BNB (BNB) $ 478.31 9.51%
solana
Solana (SOL) $ 128.89 4.03%
xrp
XRP (XRP) $ 0.413797 8.77%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.342988 12.42%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099254 11.07%

Türkiye’de Bitcoin ile ödeme kabul edilir mi? | Kapital

Burak Dalgın: Kripto Yasası Gecikmiş Bir Adım

BTCHaber TV’de Emirhan Erdoğan’ın konuğu olan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Kripto Yasası hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Dalgın, yasanın gecikmiş bir adım olduğunu, ancak yine de olumlu bir düzenleme getirdiğini belirtti.

Türkiye’nin Atılım Yapması Gerekiyor

Burak Dalgın, Türkiye’nin mevcut durumu düzenlemekten ziyade yeni teknolojilere öncülük etmesi gerektiğini savundu. Blockchain teknolojisinin, Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu ve bu alanda atılım yaparak önemli merkezlerden biri olabileceğini belirtti. Dalgın, finansal yenilikçiliğin önünü açmak için regülasyon test alanları oluşturulması gerektiğini de ifade etti.

Türkiye İçin Vizyoner Öneriler

Burak Dalgın, Türkiye’nin blockchain teknolojisi gibi yeni alanlarda büyük sıçramalar yapması gerektiğini belirtti. Örnek olarak vadeli çeklerin blockchain üzerinde tokenize edilmesi ve kamudan vatandaşlara yapılacak ödemelerin blockchain ile gerçekleştirilmesi gibi yenilikçi öneriler sundu. Dalgın, Türkiye’nin bu tür girişimlerle küresel ölçekte önemli bir rol oynayabileceğini ve büyük bir refah yaratabileceğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala