Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, Stabilecoinleri Araştırıyor

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 1 dk

Paylaş:

Son dönemde düzenleyiciler stabilcoinleri de yakından incelemeye aldı Son olarak Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı’nın düzenleyici olmayan bir kurumu olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), stabilcoinlerin mimarisi ve uygulanmasıyla ilgili çeşitli güvenlik hususlarını vurgulayan bir ilk kamu taslağı yayınladı.

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü, Stabilcoin Araştırma

ABD Ticaret Bakanlığı’nın düzenleyici olmayan bir kuruluşu olan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), yaptığı araştırma neticesinde stablecoinler hakkında endişe duyuyor.

ulusal standartlar ve teknoloji enstitusu stabilcoinleri arastiriyorw

Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST) stablecoinlerin mimarisi ve uygulanma methodlarıyla ilgili güvenlik sorunları olduğunu iddia eden ilk kamu taslağını yayımladı. Araştırmaya göre; piyasa değeri yüksek olan ilk 5 stablecoin, sektörün yüzde 87’sine hakim.

NIST, stablecoin ihraççılarına duyulan güveni detaylı inceledi. Departman, stablecoin geliştiricilerinin, bakımcılarının ve yöneticilerinin manipülasyon yapabileceğinden endişeleniyor. Araştırmaya göre söz konusu kişiler, yatırımcıları manipüle etmek için ayrıcalıklı konumlarını kullanabilirler.

NIST konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bu güvenlik analizi, üçüncü taraf pazarlarda neredeyse aynı şekilde işlev gören ve sabit bir fiyattan madeni paralarla mal alıp satmayı sağlayan iki sabit kripto paranın çok farklı risk profillerine sahip olabileceğini buldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Yazar: Sena Karakılıç

Yapay zekâ asistanları 2025’e yeni bir soluk getirebilecek mi?

Bitcoin, Ethereum ve genel olarak altcoin piyasasına baktığımızda aralık ayının çok iyi geçtiğini söylemek zor. Öte yandan yapay zekâ projelerinin, özellikle de yapay zekâ asistan projelerinin performanslarına baktığımızda farklı bir hikâye ile karşılaşıyoruz. Yeşil renkte yapay zekâ asistanlarının performansı görünüyor. Peki bu kategori neden bu kadar ayrıştı? Bu şekilde devam eder mi? Şimdi bu soruların ...

Bağlantıyı kopyala