bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,121.57 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,286.73 0.39%
bnb
BNB (BNB) $ 535.56 1.86%
solana
Solana (SOL) $ 131.36 0.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.587855 3.61%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.332372 0.49%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.099921 1.43%

Ünlü analist, Bitcoin rallisi öncesi dip beklentisini açıkladı!

bitcoin analist tahmin

Kripto para analisti Michael van de Poppe, Bitcoin’in iki yıllık bir boğa rallisine başlayacağına inanıyor. Ancak analiste göre bundan önce lider kripto parayı bir düzeltme daha bekliyor.

Poppe, X hesabında yaptığı son paylaşımda BTC fiyatının kısa vadede 53 bin dolara kadar gerileyebileceği tahmininde bulundu.

Kripto dünyasının büyük kısmı, altı aydır yatay seyreden Bitcoin’de yükseliş piyasasının başlayacağına dair pek inançlı değil. Ancak, Poppe’ye göre BTC yatırımcılarını resmen yıldıran konsolidasyon süreci pek yakında sona erecek.

“Likidite alındı ve Bitcoin 54,8 bin dolara geri döndü.”

Kripto ünlüsü, BTC fiyatının 55 bin 500 doları görmesinden sonra son kez 53 bin doları ziyaret etmesini, ardından yükselişe geçmesini bekliyor.

Son döneme ABD’de makroekonomik görünümün olumlu yönde değişmesi kripto para ve hisse senedi piyasalarında beklenen etkiyi yaratmadı. Hisse senedi piyasasının kırılgan olduğunu belirten Poppe, enflasyon korkusu azaldığı takdirde yatırımcıların riskli varlıklara ilgisinin azalabileceği yönünde bir yorum daha paylaştı.

Bitcoin, hisselerdeki düşüşü takip edebilir mi?

Van de Poppe, Hisse senedi piyasalarında düşüş ihtimali üzerinde sık sık dursa da ona göre bu durum Bitcoin için geçerli değil. Ünlü analiste göre BTC, S&P 500 karşısında 2019 yılındakine benzer bir görünüm oluşturuyor. Bu durum, fenomene göre BTC’nin uzun vadeli bir boğa piyasasının başlangıcında olduğu anlamına geliyor.

bitcoin sp500

Poppe, en kötü senaryoda bile BTC fiyatının 45-50 bin dolar aralığından daha aşağıya sarkmasını beklemiyor.

“Bu açıdan bakıldığında, FED’in yaklaşan faiz indirimleri, zayıflayan ekonomi ve Çin’de artan küresel likidite ile birlikte, aslında şimdiye kadarki en büyük boğa döngüsünün eşiğinde olmamız neredeyse kaçınılmaz görünüyor.”

Fed, 18 Eylül’deki FOMC toplantısında politika faizini belirleyecek. Piyasalar, Fed’in uzun süre sonra ilk faiz indirimine gitmesini bekliyor.

Bitcoin an itibarıyla 54 bin 860 dolardan el değiştiriyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala