bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,646.71 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,307.72 0.41%
bnb
BNB (BNB) $ 538.18 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 132.22 0.94%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584607 2.30%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.333729 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100642 1.62%

Ünlü analist, Bitcoin ve emtialarda “ralli” bekliyor

bitcoin emtia altin

Ünlü bir piyasa uzmanı, Bitcoin, altıoinler ve emtia piyasalarının büyük bir yükseliş yaşayacağını tahmin etti. Michaël van de Poppe, kripto varlıklar ve emtiaların şu an “aşırı derecede düşük” değerlere sahip olduğunu ve bu nedenle her iki varlık sınıfında da güçlü bir yükseliş hareketi beklediğini açıkladı.

Poppe, 15 Eylül’de X’te paylaştığı yazısında, emtiaların son olarak 2000 ve 1971 yıllarında benzer düşük seviyelerde bulunduğunu vurguladı. Analist, “Emtialar ve kripto paralar şu an oldukça düşük değerlerde ve emtiaların önümüzdeki 10 yıl boyunca boğa piyasasına girmesi olasılığı var. Bu iki varlık sınıfında büyük bir artış bekliyorum” şeklinde yorum yaptı.

bitcoin emtia endeks

S&P 500 ve emtia endeksini karşılaştıran grafik, piyasaların 2008’deki finansal kriz öncesindeki 2000 balonuna kıyasla şu anda daha düşük seviyelerde olduğunu gösteriyor.

Fed faiz indirimi Bitcoin’de fitili ateşler mi?

Ekim ayında Bitcoin’in (BTC) yükselmesini bekleyen analistler, bu hareketin 18 Eylül’de yapılacak Fed FOMC toplantısıyla tetiklenebileceği görüşünde.

Raoul Pal, küresel likiditedeki artışın Bitcoin’in bir sonraki boğa rallisini tetikleyebileceğine inanıyor. Global Macro Investor’ın kurucusu ve CEO’su Pal, bu artışın önde gelen ekonomilerin borçlarını yeniden yapılandırmak zorunda kalmasıyla gerçekleşeceğini öne sürdü.

15 Eylül tarihli X videosunda Pal, ABD, Japonya, Çin ve Avrupa’daki borçların global likiditeyi artıracağını ve bunun kripto para birimlerini de etkileyeceğini belirtti.

“Küresel likidite arttıkça, kripto paralar ve Nasdaq gibi diğer piyasalar yükselebilir… Küresel M2 para arzı de artış göstermeye başladı.”

Pal’e göre artan likiditenin bir kısmının Bitcoin’e yönelebilir.

Bitcoin’de yıl sonu rallisi mümkün mü?

Analistler, Bitcoin’in 92 bin dolar seviyesini hedeflediğini belirtirken, Bitcoin’in tarihsel grafiklere göre üç aylık bir ralliye doğru ilerlediğini öne sürüyorlar.

Titan of Crypto isimli popüler analist, BTC’nin kısa süre önce haftalık grafikte önemli bir destek seviyesini tekrar test ettiğini ve bu durumun 90 bin doların üzerinde bir yükselişe yol açabileceğini ifade etti.

“Önceki döngülerde, fiyat 50 haftalık basit hareketli ortalamayı tekrar test ettiğinde en az yüzde 40 yükseliş yaşandı. Ortalama getiri oranı ise yüzde 71. Eğer BTC buradan yüzde 71 artış gösterirse 92.000 dolara ulaşabilir.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Buğra Çimen

Buğra Çimen, 5 Ocak 2000 tarihinde İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatını İstanbul’da devam ettiren Buğra, Başakşehir Doğa Anadolu Lisesi’nden mezun olmasının ardından lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İktisat bölümünde sürdürüyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala