USDT ihraççısı Tether’den Türkiye’ye “bor” teklifi

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

USDT’nin arkasındaki şirket Tether, bor madenlerini tokenize etmek amacıyla Türkiye’ye teklif götürdü.

Tether Holdings Ltd, önemli ölçüde bor madenlerine ev sahipliği yapan Türkiye’nin dijital varlıklar alanına girmesini önerdi. Stablecoin ihraççısı, bor minerallerine endeksli bir token oluşturmak amacıyla girişimde bulundu. Türk yetkililere sunulan teklif, blokzincir teknolojisi kullanılarak madenlerden çıkarılan borun tokenizasyonunu kapsıyor.

Bloomberg’ün yaptığı habere göre, Tether ekibi görüşmeler sırasında İstanbul’da bir dijital varlık borsası kurma fikrini de gündeme getirdi.

Tether, Türkiye’ye bor madenlerini tokenize etmeyi önerdi

ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin USDT’nin 120 milyar dolar piyasa değerine ulaşmasıyla ön plana çıkan Tether, emtia sektöründe genişleme çalışmalarını sürdürüyor.

Tether ekibi, dünyanın en aktif dördüncü kripto pazarı Türkiye’ye göz dikti. Bloomberg’ün haberine göre şirket, Türkiye’ye bor maden için çarpıcı bir teklif götürdü.

Stablecoin ihraççısı, hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdiği görüşmede gerçek dünya varlıklarının (RWA) öneminden bahsetti.

Türkiye’de yoğun bir maden yatağı bulunan bor, çoğunlukla seramik, deterjan, gübre ve cam üretiminde kullanılıyor. Devlete ait madencilik şirketi Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü bor üretimiyle ilgileniyor. Veriler, Türkiye’nin küresel bor rezervlerinin yüzde 70’inden fazlasını elinde tuttuğunu gösteriyor. Bloomberg’e göre hükümet, 2024 yılında yaklaşık 1,3 milyar dolarlık bor satışı hedefliyor.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Tether’in neden bora odaklandığı ve teklifinin ne gibi faydalar sağlayacağı tam olarak belli olmasa da Türkiye genel anlamda dijital varlık şirketlerine cazip geliyor. Yüksek enflasyon ve değer kaybeden lira, kripto paranın benimsenmesini teşvik ediyor. Blokzincir analiz şirketi Chainalysis’in verilerine göre, bu yılın haziran ayına kadarki 12 aylık döneminde Türkiye’den kripto paralara yaklaşık 137,6 milyar dolar aktı ve böylece dünyadaki en büyük yedinci pazar haline geldi.

Bloomberg, hükümet yetkilisinin bor teklifinin şu anda uygulanabileceğine ihtimal vermediğini aktardı. Ayrıca, Enerji Bakanlığı’ndan bir bürokrat Tether ile görüşmelerin erken aşamada olduğunu dile getirdi.

Tether İcra Kurulu Başkanı Paolo Ardoino, Türkiye’nin dijital varlık alanındaki inovasyonu teşvik ettiğini belirtti. Ardonio, söz konusu inovasyonu büyütmek için yeni fırsatları keşfetmek istediklerinin altını çizdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

ozgur umut demirci

Yazar: Özgür Umut Demirci

Bitcoin memecoin’lerin gölgesinde kaldı

Bitcoin arama hacmi yılın en düşük seviyelerine gerilerken, memecoin’ler rüzgarı arkasına almayı başardı. Memecoin’ler, eylül ayında Solana ve Tron blokzincirlerinde ortaya çıkan kripto paraların artmasıyla büyük bir ivme kazandı. Yatırımcılar, Bitcoin’den (BTC) uzaklaşarak potansiyelli memecoin’leri aramaya başladı. Söz konusu dönemde SPX ve MOODENG popülerlik kazandı. Google’da Bitcoin terimini aratanların sayısı son bir yılın en düşük ...

Bağlantıyı kopyala