bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,930.06 0.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,384.64 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 555.38 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 133.43 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.584244 0.86%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.344138 2.85%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.104818 0.40%

USDT ihraççısı Tether’in başı dertte: “Bu bir şantaj!”

celsius tether usdt dava

Yeniden yapılanma sürecinde olan batık kripto şirketi Celsius, USDT ihraççısı Tether’a dava açtı. Celsius, Tether’a teminat olarak verdiği BTC’lerin iade edilmesini talep ediyor.

Celsius, iflas süreci sırasında Tether’dan belirli bir miktarda USDT’yi borç olarak aldı. Celsius, bu borç karşılığında Tether’a teminat olarak 39.542,42 Bitcoin (BTC) gönderdi. BTC fiyatı düştükçe Celsius’un Tether’a ek teminat göndermesi gerekiyordu. Celsius, Tether’ın borç pozisyonunu haksız bir şekilde tasfiye ettiğini ve ek teminat sağlama fırsatı vermediğini iddia etti.

Söz konusu durumu yargıya taşıyan şirket, Tether’ın suçlu olduğunu bildirdi. Celsius, piyasa değerine göre en büyük stablecoin ihraççısına 3,5 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

Tether, Celsius’un yasal hamlesine, “Şantaj” yorumu yaptı.

Tether: Celsius davasında mücadele edeceğiz

Kripto endüstrisinin lokomotifi olan USDT’nin arkasındaki şirket Tether, Celsius davasını temelsiz dayanaklar üzerinden yürütülen bir şantaj olarak yorumladı.

Stablecoin şirketi, BTC fiyatı düştüğünde Celsius’un teminat olarak ek BTC göndermesini gerektiren 2022 anlaşmasının şartları dahilinde hareket ettiği konusunda ısrar etti.

Söz konusu iddialar karşısında mahkemede mücadele edeceğini açıklayan Tether, güçlü bir savunma hazırlayacaklarının mesajını verdi.

New York Güney Bölge ABD İflas Mahkemesi’nde açılan dava, Celsius’un iki yıl önce iflas sürecindeyken Tether tarafından haksız bir şekilde tasfiye edilmesini ele alıyor. Celsius, bu dava ile birlikte, 2,4 milyar dolarlık BTC’leri dosya ve avukat masraflarıyla birlikte Tether’dan almayı amaçlıyor.

Tether, web sitesinde dava için şu yanıtı verdi: “Hiçbir iyilik cezasız kalmaz”

Şirket, “Bu davayı açan avukatlar, bankacılar ve danışmanlar dışında hiç kimseye fayda sağlamayacak olan bu uydurma, liyakatsiz şantaja mahkemede yanıt vermeyi dört gözle bekliyoruz.” şeklinde yaptığı açıklamayla mücadele edeceğini duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala