Bitcoin (BTC) $ 61,956.60 0.27%
Ethereum (ETH) $ 2,417.87 0.04%
BNB (BNB) $ 562.82 0.80%
Solana (SOL) $ 142.65 0.54%
XRP (XRP) $ 0.530657 0.28%
Cardano (ADA) $ 0.349755 0.91%
Dogecoin (DOGE) $ 0.108762 0.19%
Al veya Sat Paribu

USDT/RUB İşlem Çifti, BTC/RUB Çiftini Geride Bıraktı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ruble (RUB) bazlı Bitcoin (BTC) ticaretinin son 9 ayın zirvesine çıktığını duyurmuştuk. İlgili haber için buraya tıklayabilirsiniz. BTC/RUB çiftinin hacmini konuşurken, USDT/RUB işlem çifti de son 10 ayın en yüksek seviyesine geldi.

USDT/RUB Çifti 105 Rubleye Dokundu

Ukrayna’daki savaşın etkileri piyasaları da vurmaya devam ediyor. Hem Ukrayna hem de Rusya, ekonomik olarak da zorluklar yaşıyor. Dün açıklanan haberlere göre, Rusya Merkez Bankası politika faizini yüzde 9,5’ten yüzde 20’ye çıkarmıştı. Diğer yandan kripto para tarafında da değişiklikler var.

ABD dolarına sabit stablecoin USDT, Rus rublesi karşısında 5 gün içinde yüzde 30’dan fazla değer artışı yaşadı. 28 Şubat günü, USDT/RUB, 105 ruble seviyesine kadar çıktı. Haberin yazımı sırasında ise bu, 94,25 ruble seviyesinde. Bu da rublenin ciddi bir enflasyonla karşı karşıya olduğunun en somut göstergesi.

usdt rub islem cifti btc rub ciftini geride birakti 4

Ek olarak bu yükselişle birlikte USDT/RUB, 9 ayın zirvesini gören BTC/RUB çiftini de geride bırakmış oldu.

Port Shelter Investment Management CEO’su Richard Harris, Forkast‘a yaptığı açıklamada“Kısıtlamalar oldukça şiddetliydi. Piyasanın para biriminin tam olarak nereye gideceğini denemesi ve değerlendirmesi ve belki de buna göre yeniden fiyatlaması muhtemelen birkaç gün alacak” dedi.

Daha önceki fiyatlanmaya baktığımızda USDT/RUB çiftinin 80 rublenin altını koruduğunu görüyoruz.

usdt rub islem cifti btc rub ciftini geride birakti 2

İki ülke arasında yaşananlar hem iki ülkeyi hem de dünyanın birçok ülkesini olumsuz yönde etkiliyor. İlerleyen zamanda buradaki değişiklikleri hep birlikte göreceğiz.

Yazar: Hazal Orta

ARK Invest, 21 Milyon Dolarlık Coinbase Hissesi Satın Aldı

Kripto para piyasası, son günlerde oldukça hareketli bir dönemden geçiyor. Bu durumu fırsata çeviren bazı şirketler hisse satın alarak, sektörde devamlılık sağlamayı planlıyor. Son olarak çıkan haberlere göre; ARK Invest, kripto piyasasındaki hareketli döneme rağmen 21 milyon dolarlık Coinbase hissesi satın aldığını açıkladı. ARK Invest, Coinbase Hisselerini Almaya Devam Ediyor ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, ...

Bağlantıyı kopyala