Vitalik Buterin, Ethereum ağının gidişatını yorumladı

önce yayınlandı , Son güncelleme önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, protokolün geleceği ve Merge güncellemesi sonrası gelişmeler üzerine 4 Ekim’de paylaştığı blog yazısında görüşlerini aktardı. Buterin, Ethereum’un daha hızlı işlem kapasitesine ve güvenliğe sahip olmasının yanında bireysel kullanıcıların erişiminin artması gerektiğini vurguladı.

2022’deki Ethereum Merge güncellemesi protokolün iş kanıtı (PoW) modelinden hisse kanıtı (PoS) sistemine (PoS) geçişini simgeliyor. Buterin, bu süreci “uzun bir bekleyişin sonunda elde edilen” bir kazanım olarak nitelendirirken, PoS’un daha fazla iyileştirilmesi gereken noktalarının bulunduğunu ifade etti.

Buterin, Ethereum’un geleceği için en önemli hedeflerden birinin işlem sürelerini kısaltmak olduğunu belirtti. Şu anda Ethereum’un yoğun trafik alan bir blokzincir ağı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, 15 dakikaya varan gecikme süreleri işleyişte büyük sorunlar yaratabilir.

Buterin, geliştiricilere işlem sürelerini önemli ölçüde kısaltabilecek yenilikler, örneğin tek slot kesinliği gibi çözümler üzerine çalışılmasını tavsiye etti. Bu tür iyileştirmeler Ethereum’un rekabet gücünü artırarak kullanıcı deneyimini daha iyi bir duruma getirebilir.

“Ethereum geniş kitlelere açılmalı”

Buterin, Ethereum’u daha geniş bir kullanıcı kitlesine açmak için önerilerde bulundu. Şu anda 32 Ether stake etme gereksinimi, ağa katılmak isteyenler için büyük bir engel oluşturuyor. Vitalik, bu miktarın 1 Ether’e düşürülmesi gerektiğini savunarak, daha fazla insanın Ethereum’un güvenliğine ve yönetişim süreçlerine dahil olmasını teşvik etmek istiyor. Bu yaklaşım aynı zamanda ağın merkezsizleşmesini destekleyerek olası bir tekelleşmenin önüne geçecek.

bugra cimen

Yazar: Buğra Çimen

Ether (ETH) fiyatı neden düşüyor?

Ether fiyatı Orta Doğu’daki artan gerilimlerden ötürü son 24 saat içinde kayda değer bir düşüş yaşadı. Kripto para piyasası ABD borsa endeksleri gibi diğer riskli varlıklarla birlikte kan kaybetti. Aynı saatlerde değerli metaller ise değer kazandı. Piyasa analisti ve yatırımcı Jesse Colombo bu durumu şu şekilde özetledi: “Jeopolitik belirsizlikler ortaya çıktığında değerli metaller dışında Bitcoin ...

Bağlantıyı kopyala