Bitcoin (BTC) $ 62,139.65 0.21%
Ethereum (ETH) $ 2,420.86 0.18%
BNB (BNB) $ 565.14 1.65%
Solana (SOL) $ 143.30 0.08%
XRP (XRP) $ 0.53258 0.10%
Cardano (ADA) $ 0.352097 0.26%
Dogecoin (DOGE) $ 0.109971 0.70%
Al veya Sat Paribu

Vladimir Putin’in Rus Rublesi Çözümü

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 24 Şubat günü Ukrayna işgalini başlattı. İşgalin başlamasıyla birlikte masum siviller yurtlarından olurken, ABD ve AB de Rusya’ya karşı bir dizi ekonomik yaptırım uygulamaya başladı. Vladimir Putin, bu yaptırımlardan kaçınmak ve sermaye kontrolleri devam ederken temerrütleri önlemek için yeni bir kararnameye imza attı. Buna göre, Rusya ve Rus şirketlerinin yabancı alacaklılara ruble olarak ödeme yapmasına izin verilecek. Vladimir Putin, Rus rublesi ile ilgili bu yeni çözümle temerrütleri önlemeye çalışıyor.

Vladimir Putin, Alacaklılara Rus Rublesi ile Ödeme Yapılmasının Önünü Açtı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından cumartesi günü imzalanan kararnameye göre, egemen ve kurumsal borçluların Rusya’ya, şirketlerine ve vatandaşlarına karşı “düşmanca faaliyetlerde bulunan ülkelerden” alacaklılara ödeme yapmaları için geçici kurallar getiriyor. Bloomberg‘e göre hükümeti iki gün içinde bu tür ülkelerin bir listesini çıkaracak.

Yabancı para cinsinden Rus şirket tahviller, son günlerde sıkıntılı seviyelere düştü. Rus hükümet, yaptırımlara tahvil sahiplerinin faiz ve anapara ödemelerini alma kabiliyetini kısıtlayabilecek yabancı para birimlerine erişimi önemli ölçüde azaltarak yanıt verdi. Bunun yanında Clearstream ve Euroclear gibi kurumlar, rubleyi takas para birimi olarak kabul etmeyi bıraktı. Rus kuruluşları tarafından ihraç edilen tüm menkul kıymetleri tüm Üçlü Taraflardan hariç tuttu.

vladimir putinin rus rublesi cozumu 2

Cumartesi gün imzalanan kararname ile ödemeler Rusya Merkez Bankası’nın resmi kuru üzerinden ruble olarak yapılırsa gerçekleştirilmiş sayılacak.

Bloomberg’e göre, borçlular, bir Rus bankasından yerleşim için yabancı alacaklılar adına özel bir “C” rublesi cinsinden hesap oluşturmasını isteyebilirken, yerel alacaklılara Rus mevduatları aracılığıyla ödeme yapılacak.

Yazar: Hazal Orta

FURIA ve FTX Sponsorluk Anlaşması İmzaladı

Brezilya merkezli e-spor organizasyonu FURIA, sponsorluk anlaşması için dünyaca ünlü kripto para borsası FTX ile bir anlaşma sağladıklarını açıkladı. FURIA tarafından yapılan açıklamaya göre başarılı e-spor organizasyonu ve FTX arasında yapılan bu anlaşma uzun sürecek olan ortaklığın ilk adımı. FURIA ve FTX Ortaklığı 3.2 Milyon Dolar Özellike Counter Strike: Global Offensive arenasında varlık gösteren FURIA’nın ...

Bağlantıyı kopyala