bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,611.63 4.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,293.49 4.31%
bnb
BNB (BNB) $ 495.67 2.54%
solana
Solana (SOL) $ 127.55 4.84%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530825 2.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.324739 0.26%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095045 2.50%

Web 2.0’dan Web 3.0’a geçiş! Web 3.0 nedir?

Kripto Bülten’in bu bölümünde Web2’den Web3’e geçişi ayrıntılarıyla aktardık. Milyonlarca insan internetin güncel versiyonu olan Web2’yi kullanıyor olsa da, dezavantajları da yok değil. Veri sahipliği, sansür ve güvenlik sorunları İnternet’i rahatsız etmeye devam ederek Web3’ün yeni ve geliştirilmiş bir sürümünün oluşturulmasını teşvik ediyor. Kripto Bülten, Melis Sarı’nın sunumuyla sizlerle. 

Web 2.0’dan ve Web 3.0

Geleceğin bu interneti, blockchain, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik gibi teknolojileri birleştirmeyi amaçlıyor. Temel olarak ideal bir Web3, veri sahipliği ve gizlilik gibi avantajlar sunmalıdır. Web3, Web2’nin geliştirilmiş bir sürümü olarak tanıtılır, ancak tam olarak nedir ve daha iyi midir?

Web1 etkin içerik tüketimi ve kolay iletişim. İnternetteki bu son güncelleme, kullanıcıların içerik ve verileri yalnızca tüketmesine ve oluşturmasına değil, aynı zamanda bunlara sahip olmasına da olanak tanıyor. 

Web2 sorununun kökünü, yani merkezileşmeyi ele almak amaçlandığından, yerelleşme doğal olarak Web3’ün başarısı için kritik bir faktör. Veri kontrolünü kullanıcılara iade etmenin yanı sıra, şirketlerin verilerine erişmek için ödeme yapması gerekli. Yerel kripto ödemelerini herkes için erişilebilir hale getirecek ve geleneksel Web2 ödeme altyapısındaki pahalı aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır.

Daha fazlası için BTCHaber TV’yi takip edebilirsiniz. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala