bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 58,994.81 1.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,318.60 4.08%
bnb
BNB (BNB) $ 549.59 0.85%
solana
Solana (SOL) $ 132.03 3.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.572662 2.68%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.33611 5.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.10263 2.88%

Web3 ve blockchain ekosistemi üçüncü kez Istanbul Blockchain Week’te buluştu!

istanbul blockchain week*2024

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye’nin en büyük Web3 etkinliklerinden Istanbul Blockchain Week, bir kez daha blockchain ve Web3 ekosisteminin dünyanın dört bir yanındaki paydaşlarını İstanbul’da buluşturdu. Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe ekosistem paydaşları yoğun ilgi gösterdi.

Önde gelen Web3 PR & Pazarlama ajansı EAK Digital tarafından düzenlenen Türkiye’nin önde gelen Web3 etkinliklerinden Istanbul Blockchain Week’in üçüncüsü bu yıl “Teknolojinin Geleceğini Keşfedin” temasıyla düzenlendi.

Hilton İstanbul Bomonti Otel ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayan etkinlikte; 2 gün boyunca 50’den fazla sektörel katılımcı konuşmalarını gerçekleştirdi. Sektörün en önemli blokchain bilgilendirme ve on-chain analiz firması Arkham Intelligence’ın isim sponsoru olduğu etkinliğin bu seneki konuşmacı kadrosunda; Animoca Brands Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu, TON Foundation Global İş Geliştirme Yöneticisi Ömür Çataltepe, Arkham Intelligence Kurucu Ortağı ve CEO’su Miguel Morel, MultiversX Kurucu Ortağı ve CEO’su Benjamin Micu, Mantra ve Soma.Finance CEO’su ve Kurucu Ortağı John Mullin, Bitpace CEO’su ve Kurucu Ortağı Anıl Öncü ve EY Türkiye Blokzincir Bölüm Lideri Esra Özdemir gibi birçok önemli isim yer aldı.

“İstanbul, blockchain endüstrisi için önemli bir buluşma noktası haline geldi”

İstanbul’da global kripto ekosistemiyle bir araya gelecekleri için heyecanlı olduklarını belirten Istanbul Blockchain Week Kurucusu Erhan Korhaliller, “Web3 ve blockchain ekosisteminin dünyanın dört bir yanındaki temsilcilerini üçüncü kez üst üste Istanbul Blockchain Week’te bir araya getirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu etkinlikle birlikte Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul, blockchain endüstrisi için de önemli bir buluşma noktası haline geldi. Bu yıl “Teknolojinin Geleceğini Keşfedin” temasıyla düzenlediğimiz Istanbul Blockchain Week’teki sponsorlarımıza, konuşmacılarımıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.” dedi.

Istanbul Blockchain Week

Istanbul Blockchain Week’te düzenlenen workshop’ta çalışma sistemleri hakkında bilgi veren Arkham Intelligence Kurucu Ortağı ve CEO’su Miguel Morel, “Arkham, verileriyle insanlara portföy balansı ve işlemler hakkında bilgi sağlıyor. Farklı ağ ve zincirlerden veri toplayarak kendi bünyemizde toplu bir data yaratıyor ve yapay zekâyı da kullanarak belirli bir paranın bulunduğu farklı cüzdanları tespit edebiliyoruz. Şu anda ABD, İngiltere, Almanya ve El Salvador başta olmak üzere çok sayıda büyük devlet Arkham’da bulunuyor.” dedi.

Istanbul Blockchain Week’te yaptığı konuşmada TON ekosistemi için sahip oldukları entegrasyonların sayısını artırmayı planladıklarını belirten TON Foundation Global İş Geliştirme Yöneticisi Ömür Çataltepe, “Ekosistemimizde olabildiğince çok köprü olmasını istiyoruz. Çünkü bunun, diğer zincirlerle TON arasındaki akışın sağlanması için önemli olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan altyapı sağlayıcılarımızın ve cüzdanlarımızın da sayısını artıracağız. Neredeyse herkesin cebinde bir TON cüzdanı bulundurması gerekiyor. Ekosistemimizde mümkün olduğunca çok cüzdan bulundurmak, benimsenmeyi artıracaktır.” dedi.

istanbul blockchain week 2

“Kullanıcılar hangi verileri paylaşmak istediğini belirleme fırsatına sahip olmalı”

Anonimliğin kullanıcının kendi tercihinde olması gerektiğini belirten MultiversX Kurucu Ortağı ve CEO’su Benjamin Micu, “Şu anda Web2’de çok fazla anonimlik olmadığını düşünüyorum ve hiçbir sistemde de yüzde 100 oranında bir anonimliğin mümkün olmadığına inanıyorum. Ancak, anonimliği sağlamaya ve bunu gerçekten uyumlu bir şekilde gerçekleştirmeye yardımcı olabilecek teknolojiler mevcut. Blockchain savunucuları olarak, verilerin kullanıcı tarafından kontrol edilmesini istiyoruz. Kullanıcılar, hangi verileri paylaşmak istediğini belirleme fırsatına sahip olmalı.” dedi.

İsim sponsoru Arkham’ın yanı sıra Istanbul Blockchain Week’i destekleyen diğer önde gelen firmalar ise şu şekilde:

Casper, GCB, MultiversX, Artiffine, Sui, Avalance, TecNodes Network, CoinEx, EMCD, Diamante Blockchain, HTX, Gate.TR, Manta Network, Partisia Blockchain, Dark Machine, IoTeX, Future Blockchain Summit, Waves, Crypto Oasis, Storm ve QEVM.

W3E Gaming

Istanbul Blockchain Week aynı zamanda bölgenin en büyük Web3 oyun etkinliği olan W3Expo’ya ve W3E Gaming’e de ev sahipliği yaptı. Katılımcılar, W3E Gaming alanında adrenalin dolu Web3 espor dünyasına giriş yaparak oyun demolarını, turnuvalarını deneyimleyeme fırsatı yakaladı. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala