bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,938.33 2.61%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,355.54 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 566.28 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 147.19 0.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481009 0.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.415804 2.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.121582 1.05%

WikiLeaks kurucusu Julian Asssange tahliye edildi! | Satoshi Nakamoto ile bağlantısı ne?

Julian Assange 14 Yıl Sonra Serbest Kaldı

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, ABD ile yaptığı anlaşma sonucunda 14 yıl sonra serbest bırakıldı. Assange, ABD ulusal savunma bilgilerini elde etmek ve ifşa etmek suçlarını kabul etti. Bunun karşılığında mahkeme, Assange’ın derhal serbest kalmasına hükmetti. 24 Haziran’da özel bir jetle Avustralya’ya doğru yola çıkan Assange, özgürlüğüne kavuştu.

Wikileaks ve Bitcoin İlişkisi

Julian Assange, Wikileaks’in faaliyetlerini finanse edebilmek için 2010 yılında Bitcoin’i kabul etmeye başladı. PayPal, Visa ve Mastercard gibi büyük ödeme işlemcileri Wikileaks’e yapılan bağışları engelleyince, Assange ve ekibi çözüm olarak Bitcoin’e yöneldi. Assange, Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısı sayesinde hükümetlerin ve finansal kuruluşların kontrolü dışında işlem yapabildi.

Satoshi Nakamoto’nun Tepkisi

Bitcoin’in mucidi Satoshi Nakamoto, Wikileaks’in Bitcoin’i kabul etmesinden rahatsız oldu. Nakamoto, Bitcoin’in henüz emekleme döneminde olduğunu ve bu durumun erken dikkat çekerek zarar verebileceğini belirtti. Bitcoin Talk platformunda yaptığı paylaşımda, Wikileaks’in Bitcoin’i kullanmaya çalışmaması yönünde çağrıda bulundu. Nakamoto, Wikileaks’in bu ilgisinin Bitcoin’e zarar verebileceğini ifade etti.

Assange’ın Serbest Kalmasının Anlamı

Julian Assange’ın serbest kalması, kripto para dünyası için önemli bir gelişme. Assange’ın Bitcoin ve kripto paralarla olan yakın ilişkisi, bu alanda yeni tartışmaların ve gelişmelerin önünü açabilir. Assange’ın serbest bırakılması, insan hakları ve ifade özgürlüğü açısından da önemli sonuçlar doğurabilir. Bu durum, kripto paraların ve Bitcoin’in gelecekteki rolü üzerinde de etkili olabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala