bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 54,035.48 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,268.21 2.08%
bnb
BNB (BNB) $ 492.14 1.19%
solana
Solana (SOL) $ 127.24 1.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52426 0.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.323905 3.01%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.095029 2.81%

Wintermute fon oluşturuyor: Çinli dev şirket de masada

bitcoin-abd-enflasyon-tüfe

Algoritmik kripto platformu Wintermute, yeni bir sermaye toplamak amacıyla yatırımcılarla görüşmeye başladı. Görüşmeler, 300 milyon dolar değerinde bir fonun oluşmasını sağlayabilir.

Bloomberg ve The Information’a göre, sıcak bakan yatırımcılar arasında Çin merkezli medya devi Tencent de yer alıyor. Wintermute, görüşmelerden olumlu çıkarsa 2 milyar dolarlık bir değere sahip olabilir.

Wintermute, kripto girişimlerini hızlandırıyor

Birleşik Krallık merkezli Wintermute, 50’den fazla kripto para borsasına ve işlem platformuna likidite sağlıyor. Kümülatif işlemlerde yaklaşık 5 trilyon dolar sağlayan şirket, son iki yılda önemli bir büyüme kaydetti.

Şirket, önemli bir kripto yatırımcısı olarak da biliniyor. Kripto para borsası Backpack’e ve Ethereum ölçeklendirme platformu Taiko’ya yatırım yapmıştı.

Kripto şirketi, son olarak 2021 yılında 20 milyon dolarlık B serisi yatırım turunda fon toplamıştı.

Wintermute’un fonunda en dikkat çeken potansiyel yatırımcı adayı Tencent oldu. Çin’in bir numaralı sosyal medya platformu WeChat’in geliştiricisi Tencent, video oyunlarıyla da ilgileniyor.

Tencent daha önce TON Vakfı ve Telegram ile de iş birliği yaptı. Çinli dev, kripto para projesi Immutable’a da yatırım yaptı. Kripto alanında attığı adımlar ile dikkat çeken Tencent, Wintermute fonuyla kriptoda daha fazla rol üstlenebilir.

Wintermute’un türev borsası dYdX’i satın almak için girişimde bulunabileceği bildirildi.

Kripto para piyasası her ne kadar çalkantılı süreçlerden geçse de girişimler artmaya devam ediyor. Özellikle piyasa yapıcılar ve yatırım şirketleri kripto alanında daha fazla yer almaya başladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala