Bitcoin (BTC) $ 62,124.64 0.20%
Ethereum (ETH) $ 2,428.49 0.33%
BNB (BNB) $ 562.80 0.12%
Solana (SOL) $ 144.13 0.34%
XRP (XRP) $ 0.530968 0.19%
Cardano (ADA) $ 0.349591 1.22%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10938 0.01%
Al veya Sat Paribu

XinFin (XDC) Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

XinFin (XDC) ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi hedefleyen merkezsiz bir blockchain projesidir. Projenin hedefleri arasında kullanıcıların alım satım işlemlerini modernize etmek gibi gelecek vadeden noktalar bulunuyor. XinFin projesiyle blockchain ağlarında saniye başına gerçekleşen işlem sayısı artırılacak.

Blockchain teknolojisi ilk tanıtıldığı günden itibaren kullanıcılarını çok sayıda avantaj ve yenilikle buluşturmayı başardı. Teknolojiden faydalanan yüzlerce kripto para projesi milyonlarca kullanıcıya ulaşıyor. Bu yenilikçi teknoloji sayesinde kullanıcıların finansal özgürlüğe erişmek, aracılardan bağımsız mali işlemler gerçekleştirmek gibi birçok ayrıcalığı elde ettiğine sevinerek şahit oluyoruz. Teknolojinin topluluğa bu imkanları sağlaması rastgele gerçekleşen bir süreç elbette değil. Çok sayıda geliştirici tarafından yürütülen çalışmalar ortaya bu güzel işleri çıkarıyor. Geliştiricilerin çalışmaları esnasında karşılaştıkları birtakım problemlerden bahsetmek mümkün. Blockchain teknolojisinin de karşı karşıya olduğu birtakım sorunların bulunduğu inkar edilemeyecek bir gerçek. Bu sorunların başında hiç şüphesiz ölçeklenebilirlik sorunu geliyor. XinFin (XDC) projesi de bu sorunu gidererek teknolojinin imkanlarından daha iyi bir şekilde faydalanabilmeyi hedefliyor.

XDC nedir

Bu içeriğimizde XinFin ağının nasıl işlediğini, kullanıcıların bu ağı ve ağın kripto parası XDC coin’i niçin tercih ettiğini inceleyeceğiz. Ölçeklenebilirlik sorununun üstesinden gelmeyi hedefleyen XinFin bunu ağda gerçekleştirilecek saniye başına düşen işlem sayısını artırarak yapmayı planlıyor. Bitcoin’den sonraki en büyük piyasa değerine sahip kripto para Ethereum’un blockchain ağında dahi saniyede gerçekleştirilen işlem sayısı bir hayli kısıtlı. Küresel ödeme platformları Visa ve MasterCard altyapılarında saniyedeki işlem sayısının altı bini bulduğunu görüyoruz. Küresel finansal sisteme meydan okuyan bir teknolojinin böylesi bir problemin üstesinden gelmesi bekleniyor. İşte XinFin bunu başaran projeler arasında yer alıyor.  

XinFin (XDC) ne zaman çıktı?

XinFin (XDC) projesi, seçilmiş bir pay ispatı (proof of stake) ağı olarak bilinen eXchange inFinite (XinFin) tarafından oluşturuldu. XinFin vakfı tarafından yönetilen proje yola çıktığı andan itibaren belirlediği hedeflere emin adımlarla ilerliyor. 2018 yılının Mart ayında bir ilk halka arz düzenleyen XinFin platformu toplamda 15 milyon dolar değerinde fon toplamayı başardı. Bu etkinlikten bir yıl sonra, projenin yol haritasına uygun bir şekilde, XinFin ana ağı başarıyla başlatıldı. Kullanıcılarına o andan itibaren ölçeklenebilir, hızlı ve güvenli işlemler sunan XinFin kripto para ekosistemine de önemi yadsınamayacak bir katkıda bulunuyor. Ayrıca platformun proof of stake (pay kanıtı) algoritmayı kullanarak işlev gösteren ilk akıllı sözleşme blockchain’leri arasında yer aldığını da ifade etmemiz gerekiyor. Aksi şekilde yapılacak işlemler kullanıcıların geri döndüremeyecekleri olumsuz durumlara sebebiyet verebilir.

XinFin (XDC) Fiyatı Nedir?

XinFin platformunun kripto parası XDC’ye yönelik veriler incelendiğinde bu kripto değerin piyasaya arz edileceği tepe değer için bir sınırın bulunmadığı görülüyor. Buna göre piyasada bulunan XDC coin sayısının her an artırılabileceği yorumu yapılabilir. İçeriğin hazırlandığı anda alınan verilere göre dolaşımda bulunan XDC coin miktarının 12,3 milyara tekabül ettiğini görüyoruz. Coin’in oluşturduğu fiyat grafiğinin piyasanın geneline göre bir nebze daha oynak olduğunu söylemek mümkün. Kripto para severler yatırımlarını düzenlerken dikkatli bir araştırma sürecinin geride bırakılması gerekiyor.

XinFin nedir

XinFin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XDC Coin 1,00 TL TL’den işlem görüyor. XDC Coin fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. XDC Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

XinFin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 XinFin Coin $ 0.02928 dolardan işlem görüyor. 2021 yılının Ağustos ayı itibariyle XinFin Coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0.1939 dolarla kaydetti. Bununla birlikte XinFin yılın en düşük seviyesini ise 0.0001571 dolarla belirledi

XinFin (XDC) Nasıl Çalışmaktadır?

XinFin (XDC) Ethereum blockchain’in kullanıcılarına sunduğu en iyi özellikleri ön plana çıkaran bir hibrit protokol şeklinde ifade edilebilir. Protokolün faydalandığı platformlardan birisi de dünyaca ünlü teknoloji şirketi IBM’e ait Quorum platformu. Bu ikiliyi bir araya getiren XinFin kullanıcılarına en iyisini sunmak için mücadele veriyor. Platformun sağladığı yüksek verimli akıllı sözleşmeler ve gerçek zamanlı ödeme imkanları sayesinde bireysel ve kurumsal kullanıcılar küresel piyasada çok cüzi ücretler karşılığında işlem gerçekleştirebiliyor. Bir hibrit platformu olarak faaliyetlerine devam eden XinFin sınır ötesi işlemlere de yeni bir soluk kazandırdığını savunuyor. Bilindiği üzere kripto paralar sınır ötesi ödemeler gerçekleştirirken meydana gelebilecek sorunları ortadan kaldırıcı pratik bir özelliğe sahip.

XinFin Network

XinFin, hibrit blok zinciri ve geleneksel finansal sistemler arasında uyumluluğu sağlamak adına bir tür finansal mesajlaşma standardı olarak bilinen ISO20022’yi kullanıyor. Bu sayede bireysel ve kurumsal nitelikteki müşterilerini en iyi ödeme ve blockchain işlemi olanaklarıyla buluşturuyor. Ayrıca platformun sahip olduğu hibrit özellik sayesinde kullanıcıların hem gizli hem halka açık işlemler yapabilmesi de mümkün. XinFin şimdiye dek havale işlemleri, eşten eşe transfer, blockchain’e dayalı sigortalandırma, uçtan uca tapu kaydı ve daha birçok maksatla kullanıcılarına hizmet verdi.

XinFin (XDC) Nasıl Satın Alınır?

XinFin ağının kripto parası XDC coin’leri belirli platformlar üzerinden satın alabilmek mümkün. Binance, ya da Coinbase gibi piyasadaki en büyük borsalar henüz XDC işlemlerini başlatmamış olsa da diğer platformlardan bu coin’e sahip olabilirsiniz. XDC coin satın almak için kullanabileceğiniz kripto para borsalarından başlıcaları ise şu şekilde sıralandırılabilir: KuCoin, Bitfinex, Bittrex ve Liquid.

Yazar: Ömer Uçar

S&P: Bitcoin’in Kabulü El Salvador’un Notunu Düşürebilir

Kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor (S&P) Global, zaman zaman kripto varlıklarla ilgili açıklamalar yapıyor. Kısa süre önce emeklilik planlarında kripto varlıkların etkisinden bahseden kuruluş, şimdi de El Salvador hakkında bazı tahminlerde bulundu. S&P Global’e göre, Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador’un kredi notunda düşüş yaşanabilir. El Salvador, 7 Eylül günü, tüm ...

Bağlantıyı kopyala