bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,894.32 0.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,382.33 0.58%
bnb
BNB (BNB) $ 570.83 0.26%
solana
Solana (SOL) $ 142.06 0.07%
xrp
XRP (XRP) $ 0.473569 0.09%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.388652 1.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.122953 1.97%

XRP için uçuk tahmin: Ralli kapıda mı?

XRP fiyat tahmini yukselis

Kripto analisti Captain Faibik, spot ETF spekülasyonlarının arttığı bugünlerde XRP için dikkat çeken bir tahminde bulundu. Analist, yükseliş eğiliminin yakın olduğunu savundu.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, ABD’de devam eden düzenleyici sorunlara ve belirsizliklere rağmen spot XRP ETF’in piyasaya sürüleceğini öne sürmüştü. Kripto analisti Captain Faibik, bu spekülasyonların yaratacağı etkiyle birlikte XRP’de 1 doları aşan bir yükseliş görülebileceğini düşünüyor.

XRP fiyat tahmin

XRP 1 doları aşacak mı?

Analist Captain Faibik, ETF gündeminin yoğunlaşması halinde XRP’nin 0,64 direncini kırabileceğini belirtti. Analiste göre, bu direnç noktası kırılırsa XRP yüzde 263,81 oranında yükseliş yaşayabilir.

Faibik, ETF’lerin onaylanacağına yönelik beklentilerin artmasını, onay gelmesi halinde yaşanabilecek FOMO’yu (yükselişi kaçırma endişesi) ve SEC’nin XRP’ye karşı zayıf düşeceğini ele aldı. Tüm bu senaryoları birleştiren analist, XRP için 1,62 dolar seviyesini öngördü.

X üzerinden analizini paylaşan Faibik, XRP’nin fiyat geçmişine değindi. Büyük ralliler ve düzeltmelerle şekillenen önemli bir dalgalanmaya değinen analist, benzer senaryonun yaşanabileceğini düşünüyor. XRP, 2020’nin başlarında yaklaşık 0,105 dolar gibi bir seviyeden 1,9 dolara kadar yükseliş yaşamıştı.

Analize göre, simetrik üçgenin (fiyat yönünü belirleyen formasyon) tepe noktasına yaklaşan XRP, potansiyel kırılım ile 0,64 dolar direncini aşmak zorunda. Bu direnç noktasının aşılması halinde yükseliş güçlenebilir.

Standard Chartered analisti Geoffrey Kendrick, XRP ETF’inin 2025 yılına kadar piyasaya çıkabileceğini söylemesi de dikkat çekmişti. Benzer görüşler gelmeye devam etse de henüz SEC ve Ripple arasındaki dava sonuçlanmadı. Bilindiği üzere SEC, Ripple’ın kayıt dışı XRP sattığını iddia ederek dava açmıştı. Uzun süredir devam eden dava, Ripple’ın zaferiyle sonuçlanabilir. Özellikle XRP ETF’inin onaylanması, SEC’nin suçlamalarını da düşürebilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Özgür Umut Demirci

24 Aralık 1997 tarihinde Artvin'de dünyaya geldi. Özgür, bir süre Bursa'da yaşadı. Bursa'da TSO Gürsu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra Antalya Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik bölümünde Lisans eğitimini tamamladı. 2020 yılından beri sektörün içinde yer alıyor.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala