bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 59,384.91 0.39%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,523.90 1.11%
bnb
BNB (BNB) $ 533.69 1.49%
solana
Solana (SOL) $ 139.20 3.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.564605 1.87%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.356541 0.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.100816 0.01%

Yapay zeka tokenları birleşti: ASI

Fetch.ai, SingularityNET ve Ocean Protocol, yapay zeka alanındaki en büyük bağımsız araştırma ve geliştirme projesini oluşturmak amacıyla birleşti. 1 Temmuz itibarıyla gerçekleşen bu birleşme, “Artificial Superintelligence Alliance” adı altında faaliyetlerine devam ediyor. Bu birleşmeyle birlikte Artificial Superintelligence Alliance (ASI) adı verilen yeni bir token yaratıldı. Fetch.ai, SingularityNET ve Ocean Protocol’un uzmanlık alanlarına göre görev dağılımı yaparak bu ittifakı güçlendirecekleri belirtildi.

Her bir yapay zeka token’ı için farklı dönüşüm oranları

Yeni yönetim yapısında Fetch.ai’den Humayun Sheikh başkan olarak, SingularityNET’ten Ben Goertzel CEO olarak ve Ocean Protocol’den Trent McConaghy ile Bruce Pon yönetim kurulu üyeleri olarak görev yapacak. FET token’ları 1:1 oranında ASI tokenına dönüştürülürken, OCEAN ve AGIX tokenları için farklı dönüşüm oranları belirlendi. Bu süreçte yeni basılan 1.48 milyar ASI token’ın 867 milyonu AGIX sahiplerine, 611 milyonu ise OCEAN sahiplerine dağıtıldı.

Bu birleşme ne anlama geliyor?

Bu birleşme, yapay zeka teknolojilerinin merkeziyetsiz ve adil bir yapıya sahip olması gerektiğini savunan bu üç önemli projenin güçlerini birleştirmesi anlamına geliyor. Geçmiş projeler ve iş akışları aynı şekilde devam edecek ve zamanla daha iyi bir ASI ekosistemi için ortak projeler geliştirilecek. Bu gelişme, yapay zeka alanında büyük bir adım olarak görülüyor ve piyasayı nasıl etkileyeceği merakla bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Emirhan Erdoğan

Emirhan Erdoğan, Ocak 1991’de Iğdır’da doğdu. İlkokuldan üniversiteye kadar eğitim hayatını Ankara’da geçirdi. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde lisans eğitimini alırken, Radyo Bilkent’te haber spikerliği yaparak kendisine paralel bir meslek ortamı yarattı. 2014’te mezun olduğunda önündeki iki yoldan yayıncılığı seçti ve 2016’da çalışma hayatı için İstanbul’a taşındı.

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala