Bitcoin (BTC) $ 61,991.61 0.41%
Ethereum (ETH) $ 2,412.89 0.29%
BNB (BNB) $ 562.70 1.28%
Solana (SOL) $ 142.24 0.58%
XRP (XRP) $ 0.530854 0.54%
Cardano (ADA) $ 0.349421 0.61%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10923 0.31%
Al veya Sat Paribu

Yuga Labs Muhtemel Bir NFT Saldırısına Karşı Uyardı

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 2 dk

Paylaş:

Kripto para sektörü her ne kadar çoğunlukla şirketler ve sanatçıların adımları ile gündeme gelse de sık sık saldırı haberleri de gündeme gelebiliyorlar. Yakın zamanda Premint’ın saldırıya uğraması ve 320 NFT‘nin çalınması sonrası bir açıklama da Yuga Labs’den geldi. Bored Ape Yacht Club’ın arkasında şirket olan Yuga Labs, yakın zamanda bir saldırı beklediklerini açıkladı.

Yuga Labs NFT Sahiplerini Muhtemel Bir Saldırıya Karşı Uyardı

Çıkardığı Bored Ape Yacht Club koleksiyonu ile küresel bir üne kavuşan Yuga Labs, Mutant Apes ve OtherSide NFT’leri ile bu ününü pekiştirdi. Özellikle son metaverse projesi ile birlikte yerel token’ı ApeCoin’de de önemli artışlar kazanan Yuga Labs, kısa bir süre önce yaptığı duyuru ile panik yarattı.

Güvenlik ekiplerinin NFT topluluğunu hedef alan bir tehdit grubu tespit ettiğini açıklayan şirket, yakında, tehlikeli sosyal medya hesapları aracılığıyla birden fazla topluluğu hedef alan koordineli bir saldırı başlatabileceklerine inandıklarını duyurdu.

“Lütfen dikkatli olun ve güvende kalın”

NFT’lerimi Güvende Tutmak için Ne Yapabilirim?

NFT’ler temel olarak Blockchain ağında yer alan akıllı sözleşmelerdir. Bu yüzden NFT’niz, adresiniz ne kadar güvende ise o kadar güvendedir. Bu noktada en kritik koruma tanımadığınız linklere tıklamamanızdır. Bu tür bağlantılar birçok saldırıyı birden gerçekleştirebilmektedir.

Son dönemde adresinizi kopyalayıp bir yere yaptırmak istediğinizde bunu algılayıp farklı bir adres kopyalayan virüslerin sayısında önemli bir artış yaşanmakta. Lütfen adreslerinizin birebir aynı olduğundan emin olun.

Cüzdanınızı bir yere bağlarken mümkünse farklı bir cüzdandan bağlayın ve NFT ile kripto varlıklarınızı tuttuğunuz cüzdanları aktif olarak kullanmayın. NFT’lerinizi özel bir tarayıcıdan yönetmeniz her zaman daha güvenli olacaktır.

Phising saldırılarına oldukça dikkat edin, URL’yi doğru bir şekilde kontrol ettiğinizden emin olun.

Mümkünse mobil üzerinden çok fazla işlem yapmayın.

Varlıklarınızı sosyal medyada çok fazla göz önünde tutmayın. Bu takibini kolaylaştıracaktır.

Yazar: Cem Arslan Kurt

İran gündemi Bitcoin’i de etkiledi: Neler yaşandı?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazası, finans piyasalarını etkiledi. Söz konusu kaza, dünyada yankı uyandırdı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan ziyareti dönüşü helikopter kazasında hayatını kaybetti. İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin dönüş esnasında acil iniş yapması suretiyle kazanın meydana geldiğini duyurdu. Helikopterde, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz ...

Bağlantıyı kopyala