Bitcoin (BTC) $ 61,901.59 0.13%
Ethereum (ETH) $ 2,416.01 0.36%
BNB (BNB) $ 562.46 1.04%
Solana (SOL) $ 142.48 0.08%
XRP (XRP) $ 0.529275 0.22%
Cardano (ADA) $ 0.349312 0.59%
Dogecoin (DOGE) $ 0.10881 0.42%
Al veya Sat Paribu

ETNA Coin Nedir?

   önce yayınlandı , Son güncelleme    önce

Okuma Süresi: 5 dk

Paylaş:

ETNA coin, Etna Network adı verilen bir entegre merkezsiz finans (DeFi) ekosisteminde kullanılan kripto paradır. Bu ekosistemde oyunculuk ve NFT gibi kullanıcıların hizmet alma ihtiyacı duyduğu konularda olanaklar yer alıyor. Platformun öne çıkan özellikleri arasında NFT’leri kredi teminatı olarak kabul etmek özelliğinin yer aldığını söyleyebiliriz. Böylesi bir özellik NFT’lerin bulunduğu yerden daha ötede bir konuma taşınmasına yardımcı olacak bir yenilik olarak görülebilir. Kripto para ekosistemi yapısı gereği sürekli yeniliklerle çalkalanan bir mecra. Buradaki son yeniliklerden birisi de NFT ve metaverse alanları. Merkezsiz finansın gittikçe daha büyük bir hale gelmesi proje geliştiricilerini fark yaratmak konusunda zorlarken gündeme NFT’ler de dahil oldu. Platformda kullanıcıların dikkatini çekmek isteyen girişimciler de ilgi odaklarını bu alana yoğunlaştırdı. ETNA coin ekibi NFT’leri kredi teminatı olarak ilk kez kabul eden platform olduklarını iddia ediyor. Bu iddialara göre ekibin fark yaratarak rakiplerinin birkaç adım ötesine geçmeyi başardığını söylemek yanlış olmaz.

Okumakta olduğunuz içerik boyunca Etna Network platformundan ve bu platformun kripto para piyasasına kattıklarından bahsediyor olacağız. Bunun yanı sıra Etna Network platformunda kullanılan kripto para ETNA coin hakkında da bazı ilgi çekici bilgileri bu yazıda sizlerle paylaşacağız. Etna Network platformunda sunulan oyun yalnızca oynadıkça kazandıran bir sistemden ibaret değil. Bu oyun aynı zamanda Etnaverse olarak adlandırılan bir metaverse ekosistemini de kullanıcılara kazandırıyor. Bu sanal şehirde kullanıcıları çok sayıda sürpriz ve avantaj bekliyor. Burada insanlar sanal arsalara sahip olabiliyor. Kullanıcıların sahip olabildikleri tek unsur sanal arsalarla sınırlı değil. Bunların yanı sıra kaleler, iş merkezleri, çeşitli taşımacılık yaratıkları ya da hazine haritaları gibi nice varlıklar da kullanıcıları bekliyor. Etna Network kapsamında sunulan oyunculuk deneyimlerinin oldukça sürükleyici ve heyecan verici olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Platformda sunulan diğer hizmetleri ve konu hakkındaki diğer bilgileri gelin birlikte inceleyelim.

ETNA

ETNA Coin Ne Zaman Çıktı?

ETNA coin projesi kapsamında yapılan çalışmalar 2020 yılının ilk çeyreğinde başlıyor. Bu proje o tarihten bu yana başarılı bir şekilde hedeflerine ulaşıyor. Kripto para ekosisteminde bir buçuk yılı aşkın bir süredir bulunan Etna Network kullanıcılarına hizmetler vermeyi ve bu sayede gerçek kullanım durumlarına ulaşmayı hedefliyor. Bu sayede platformun kripto parası ETNA coin’ler de değerine değer katacak. ETNA coin’ler kullanıcılarına ilk kez bir merkezsiz borsa arzı etkinliğiyle (IDO) sunulmuş. Bu etkinliğin ardından proje için arzu edilen fonlamaya erişildiğini görüyoruz. Bu aşamanın ardından platformun geliştirici ekibi zenginleştiriliyor. Daha sonra da kripto paranın çeşitli borsalarda listelenmeyi başardığını görüyoruz. Bu gelişme ETNA coin’in yeni kullanıcılara ulaşması için oldukça büyük bir önem arz ediyor. Platformun yol haritası incelendiğinden sonraki aşama olarak ekosisteme NFT desteğinin eklenmesinin yer aldığını söyleyebiliriz.

ETNA Coin Fiyatı Nedir?

ETNA coin fiyatı ile ilgili en yeni verilere aşağıda bulunan başlıklardan ulaşabilirsiniz. Etna coin ekibi projelerinin kripto para topluluğuna en iyi şekilde tanıtılması için çeşitli çalışmalar tamamlamış. Bu kapsamda iyi bir web sayfası tasarlayan ekip, platform hakkında merak edilen tüm soruların yanıtlanabileceği bir tanıtıcı evraka da burada yer veriyor. Genellikle piyasadaki güvenilir projelerin buna benzer evraklar hazırladığını biliyoruz. Whitepaper dosyası olarak da bilinen bu evraklarda hem geliştiriciler hem de bu alana yeni dahil olan kullanıcıların anlayabileceği bilgiler bulunuyor. Burada hem teknik verilere hem de basit piyasa verilerine rastlıyoruz.

ETNA

Whitepaper dosyasına göre ETNA coin’lerden piyasaya en fazla ne kadar arz edilecek öğreniyoruz. Buna göre ETNA coin miktarı toplamda 100 milyarı geçmeyecek. Toplam arzın şimdiye dek yalnızca %12’sinin dolaşıma dahil edildiğini görüyoruz. Bu oran ise yaklaşık olarak 12 milyar ETNA coin’e  karşılık geliyor.

ETNA Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ETNA coin [mcryptocoin=”ETNA” currency=”TRY” realtime=”on”] TL’den işlem görüyor. ETNA coin fiyatı son 24 saat içerisinde [mcryptocoin=”ETNA” info=”change” realtime=”on”] değişim gösterdi. ETNA coin’in  son 24 saatteki işlem hacmi ise [mcryptocoin=”ETNA” info=”volume” realtime=”on”] dolar, toplam piyasa değeri ise [mcryptocoin=”ETNA” info=”marketcap” realtime=”on”] dolar seviyesinde.

ETNA Coin Kaç Dolar?                            

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ETNA coin [mcryptocoin=”ETNA” currency=”USD” realtime=”on”] dolardan işlem görüyor. 2021 yılının aralık ayı itibariyle ETNA coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 0,97 dolarla kaydetti. Bununla birlikte ETNA coin yılın en düşük seviyesini ise 0,089 dolarla belirledi.

ETNA Coin Nasıl Çalışmaktadır?

ETNA coin, Etna Network adı verilen dev ekosistemde kullanılıyor. Burada gerçekleşen tüm işlemlerde bu kripto paranın geçerli para birimi olarak kullanılması sağlandı. Etna Network ise kullanıcılarına NFT odaklı kredi hizmetleri sunan bir ekosistem. Burada kullanıcıların diğer bütün kripto para ürünlerine ulaşabilecekleri bir tür galeri ortamına sahip olması hedeflendi. Binance akıllı zincirinden de güç alan platform kullanıcılarına kaliteli hizmetler sunuyor. Platformun kredi verme ile ilgili de merkezsiz bir sistemi bulunuyor. ETNA coin’ler oyun içerisindeki işlemlerde kullanılmasının yanı sıra ekosistemdeki NFT piyasasında ya da kredi platformunda da geçerli para birimi.

ETNA nedir 1

ETNA Coin Nasıl Satın Alınır?

ETNA coin’leri satın almak için Etna Network platformu kullanılabilir. Bunun yanı sıra bu kripto paraya imkan veren borsalar da bulunuyor. Bu borsalar arasında PancakeSwap, MEXC ve CoinTiger yer alıyor. Bu platformlardan ETNA coin satın almak da mümkün.

Yazar: Ömer Uçar

Kripto Piyasası 2018’deki Sinyalleri Taklit Ediyor

Kripto para piyasası en iyi günlerinden geçmiyor. Özellikle üst üste gelen kötü haberler sebebiyle bir türlü yukarı yönlü artış yaşayamayan lider kripto Bitcoin (BTC) ve onu takip eden altcoin’lerdeki düşüş, yatırımcıları ürkütmüş durumda. Blockchain analiz şirketi Glassnode ise yayımadığı “Hafta on-chain” raporunda, son piyasa zayıflığının “Bitcoin sahiplerinin güvenini sarstığını” söyledi. Kripto Piyasası 2018’deki Sinyalleri Taklit ...

Bağlantıyı kopyala